DÜNYA
Giriş Tarihi : 07-03-2024 11:46   Güncelleme : 07-03-2024 16:59

The Atlantic: Abdulmelik el-Husi günümüzün Che Guevara'sı

The Atlantic dergisi, Kızıldeniz’deki operasyonların, Yemen Ensarullah hareketini “Filistin davasını benimseyen Arap ve Müslüman gençlerin kahramanı” haline getirdiğini bildirdi.

The Atlantic: Abdulmelik el-Husi günümüzün Che Guevara'sı

The Atlantic dergisi, Yemenli Ensarullah hareketinin lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi’nin, Ortadoğu'nun en popüler halk figürü olabileceğini öngördü.

Derginin internet sitesinde yer alan yazıda, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Filistin halkına destek amacıyla Kızıldeniz'de operasyonlara başlamasından bu yana, Abdulmelik el-Husi’nin resimleri ve konuşmalarının yer aldığı görsellerin, beş kıtadaki sosyal medya kullanıcıları tarafından sürekli paylaşıldığı belirtildi.

Ayrıca, Seyyid Abdulmelik el-Husi’nin “günümüzün Che Guevara'sı” olarak görüldüğü vurgulandı.

Yemen operasyonlarının küresel ekonomide bir boşluk yarattığını belirten yazıya göre, Batılı ilericileri bile etkileyen operasyonlar, Ensarullah hareketini "Filistin davasını benimseyen Arap ve Müslüman gençlerin kahramanlarına" dönüştürdü.

Yazının başka bir bölümünde, ABD ve İngiltere tarafından gerçekleştirilen saldırıların, Yemen Silahlı Kuvvetleri’ni caydıramadığı vurgulandı.

Yazıda ayrıca, Ensarullah güçleri için “Filistin davasına sahip çıktıklarından beri, önüne kimsenin geçemeyeceği bir güç olarak görünmeye başladılar" yorumu yapıldı.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com