GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-04-2023 10:16   Güncelleme : 13-04-2023 10:16

Ramazan’ın son Cuması Dünya Kudüs Günü: İstanbul, Ankara, Sakarya, Bursa ve Kütahya’da düzenlenecek etkinlikler!

Dünya Müslümanları tarafından 1979 yılından beri Ramazan ayının son Cuma günü, "Dünya Kudüs Günü" olarak idrak ediliyor. Bugünde düzenlenen çeşitlik etkinlik ve programlarla "Kudüs" ile ilgili farkındalık oluşturularak, Kudüs'ün Müslümanlar için önemine dikkat çekiliyor.

Ramazan’ın son Cuması Dünya Kudüs Günü: İstanbul, Ankara, Sakarya, Bursa ve Kütahya’da düzenlenecek etkinlikler!

Dünya Müslümanları tarafından 1979 yılından beri Ramazan ayının son Cuma günü, "Dünya Kudüs Günü" olarak idrak ediliyor. Bugünde düzenlenen çeşitlik etkinlik ve programlarla "Kudüs" ile ilgili farkındalık oluşturularak, Kudüs'ün Müslümanlar için önemine dikkat çekiliyor.

Türkiyeli Müslümanlar da bu yılki Dünya Kudüs Günü’nde yurdumuzun dört bir yanında alanlara çıkacak.

İşte o illerden bazıları:

Sakarya

Kudüs Günü ile ilgili ilk etkinlik Sakarya’da yapılacak. İkra İlim ve Kültür Merkezi, 13 Nisan Perşembe gecesi saat 22.00’de AKM önünde basın açıklaması, dua ve helva dağıtımı gerçekleştirecek.

İstanbul

İstanbul’daki etkinliklerin adresi Fatih Camii olacak. Dünya Kudüs Günü Platformu, 14 Nisan Cuma günü Cuma namazına müteakiben yürüyüş ve basın açıklaması düzenleyecek.

Ankara

Başkent Ankara’daki etkinliklerin adresi Hacı Bayram Veli Camii olacak. Peygamber Sevdalıları Derneği, 14 Nisan Cuma günü Cuma namazına müteakiben basın açıklaması ile Filistin mücadelesine desteğini haykıracak.

Kütahya

Kütahya’da Kütahya Kudüs Gönüllüleri Platformu, 14 Nisan Cuma günü Cuma namazı çıkışı Karagöz Camii’nde bir araya gelerek basın açıklaması yapacak.

Bursa

Bursa’da ise EDEB Platformu, 15 Nisan Cumartesi akşamı iftarlı Kudüs Günü programı yapacak. EDEB Platformu’na ait EDEB Kültür Merkezi’nde iftar sonrası saat 21.00’de Kudüs Günü programı düzenlenecek.

İslamiAnaliz

 

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com