FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 08-10-2023 20:09   Güncelleme : 10-10-2023 11:52

Mossad'ı çaresiz bırakan Aksa Tufanı nasıl başarılı oldu? İşte HAMAS'ın kullandığı 5 taktik!

Mossad'ı çaresiz bırakan Aksa Tufanı nasıl başarılı oldu? İşte HAMAS'ın kullandığı 5 taktik!

Hamas İslami Direniş Hareketi, karadan, havadan ve denizden benzeri görülmemiş bir operasyona imza attı! Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığın yanı sıra İsrail'in onlarca yıldır Filistinlilere yönelik zulmüne karşılık Mossad'ı çaresiz bırakan tarihi bir operasyon başlatıldı. HAMAS Aksa Tufanı operasyonun, 16 yıldır süren Gazze ablukası, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria şehirlerine son bir yılda düzenlediği baskınlar, işgalcilerin Filistinlilere yönelik artan saldırıları ve yasadışı işgal yerlerinin genişlemesi gibi sebeplerden ötürü başlatıldığını duyurdu. Peki bu operasyon nasıl başarılı oldu?

EL KASSAM TUGAYLARI 5 ADIMDA İSRAİL'İ SAF DIŞI BIRAKTI!
Hamas'ın yayınladığı görüntülerde operasyonun belli bir taktik anlayışa bağlı olarak gerçekleştirildiği gözler önüne seriliyor. HAMAS'a bağlı El Kassam Tugayları, geçtiğimiz gün sabah saatlerinde Gazze'den işgal altındaki topraklara yüzlerce direniş savaşçısını sızdırdı. Mossad'ı çaresiz bırakan Aksa Tufanı operasyonunda kullanılan taktik ise şu şekilde değerlendiriliyor:

1.İnsansız Hava Araçları (İHA) ile İsrail'in gözlem kuleleri etkisiz hale getiriliyor.
2.Motorlu paraşütlerle sınır geçilerek işgal altındaki topraklara çıkarma yapılıyor.
3.Paraşütlü ekip ile eş zamanlı olarak roketler fırlatılıyor.
4.Patlayıcılarla Gazze sınırında delikler açılıyor.
5. Kamyon ve motorlarla işgal altındaki topraklara sızılıyor.
Bu şekilde HAMAS'ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları karadan, havadan ve denizden benzeri görülmemiş bir operasyona imza atıyor.

Milli Gazete

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com