DÜNYA
Giriş Tarihi : 02-04-2024 22:30   Güncelleme : 02-04-2024 22:36

Lübnan, Mısır, Türkiye, Rusya ve Çin İsrail'in Şam saldırısını kınadı

Lübnan, Mısır, Türkiye, Rusya ve Çin İsrail'in Şam saldırısını kınadı

Lübnan, Mısır, Türkiye Rusya ve Çin  Dışişleri Bakanlığı İsrail'in İran’ın Suriye’deki konsolosluk binasına yapılan saldırıyı kınadı.

Lübnan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Diplomatik merkezlere ve misyonlara yönelik saldırının uluslararası hukukunun açık ihlalini ve İsrail'in Viyana Sözleşmelerine uymadığını gösteriyor.

İsrail'in İran’ın Suriye’deki konsolosluk binasına yapılan saldırıyı şiddetle kınayan Mısır Dışişleri Bakanlığı ise Suriye ile dayanışma içinde olduğunu belirtti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İsrail’in, Şam’daki İran Büyükelçiliğini hedef alan saldırısını kınıyoruz. İsrail, son dönemde işlediği uluslararası hukuk ihlallerine bir yenisini eklemiştir.

Söz konusu eylemin, tüm bölgeyi etkileyecek bir çatışmaya dönüşmesinden endişe duyuyoruz.

İlgili tüm tarafları, sağduyulu ve itidalli hareket etmeye ve uluslararası hukuka riayet etmeye davet ediyoruz.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, saldırının Orta Doğu'da süregelen kargaşa içinde gerilimi yükselteceği uyarısında bulundu.

Diplomatik kurumların güvenliğine yönelik ihlallerin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Sözcü Wang, "Çin, Suriye'deki İran Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyı kınıyor" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, “İran’ın Suriye’deki konsolosluk binasına yapılan bu saldırıyı kararlılıkla kınıyoruz. İlgili Viyana Sözleşmeleri ile dokunulmazlığı güvence altına alınan diplomatik ve konsolosluk tesislerine yönelik her türlü saldırının kesinlikle kabul edilemez olduğu görüşündeyiz” ifadelerine yer verildi.

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com