FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 10-11-2023 14:08

İstanbul'da Edirnekapı surları Ebu Ubeyde'nin dev fotoğrafıyla süslendi..

Megakent İstanbul'un tarihi surlarına, HAMAS'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Sözcüsü Ebu Ubeyde’nin posterinin asılması sevinç yarattı...

İstanbul'da Edirnekapı surları Ebu Ubeyde'nin dev fotoğrafıyla süslendi..

İslam coğrafyasının kahramanı haline gelen Hamas’ın askeri kanadı Kassam’ın Sözcüsü Ebu Ubeyde’nin fotoğrafı Edirnekapı surlarına asıldı.

Kudüs Gönüllüleri’nin astığı dev fotoğrafta “Kassam Onurumuzdur” ifadelerinin yer aldığı görüldü.

7 Ekim’de İsrail’e yönelik saldırılarıyla gündeme gelen ve ismini herkese duyuran İslami direniş hareketi HAMAS’ın silahlı kanadı olan İzzettin el-Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde’nin posteri İstanbul’un göbeğine asıldı.

İzzeddin el Kassam Tugayları, Hamas'ın silahlı koludur. Kassam, adını Filistin'deki İngiliz sömürgeciliğine karşı silahlı mücadele verirken 1935'te hayatını kaybeden Suriye asıllı Filistin lideri Şeyh İzzeddin el-Kassam'dan aldı. El-Kassam 1935 yılında bölgede dolaşırken 500 İngiliz askeri tarafından kuşatıldı ve şehit edildi.. Ölümünden sonra başlattığı isyanın başarısız olmasına karşın İzzeddin el-Kassam bir efsane haline geldi.

Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, 30 bin civarında silahlı üyesi olan 6 tugaydan oluşuyor. Bu tugaylar da kendi içinde farklı birimlere bölünüyor.

Tugaylar, 1 Ocak 1992'de kendilerine bağlı bir hücre tarafından yayınladığı ilk açıklamayla, Hamas'ın silahlı kanadı olduğunu duyurdu. Tugaylar, 80 öncesi Filistinli Marksist grupların aksine strateji olarak sadece Filistin toprakları içerisinde eylem yapmayı benimsiyor. Ve denizden nehire bütün Filistin'i özgürleştirmeyi hedefliyor...

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com