DÜNYA
Giriş Tarihi : 06-01-2024 07:41

İsmail Heniye’den zafer sözü..

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, Salih el-Aruri için yayımladığı taziye mesajında zafer sözü verdi.

İsmail Heniye’den zafer sözü..

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, İsrail’in terörist saldırısı sonucu hayatını kaybeden Salih el-Aruri’nin cenaze töreni münasebetiyle açıklama yaptı. 

İsmail Heniye, Hizbullah’ın eski Genel Sekreteri Seyyid Abbas el-Musavi’nin de  1992’de İsrail terörüyle hayatını kaybettiğini hatırlatarak, İsrail rejiminin suikast politikasını, uzun süredir kullandığını vurguladı. 

Heniyye “Filistin, Lübnan ve Ümmetin geri kalanı, en şiddetli savaşlardan geçen yiğit adamları uğurluyor. Şeyh el-Aruri, Hamas Direniş hareketinin özgürlük mücadelesi savaşında bir komutan olarak sorumluluklarını yerine getirdi. O Batı Şeria'da, direnişin izleyeceği stratejik rotayı belirleyen bir baş komutandı” dedi.

 “Bu katliam, tıpkı Sabra ve Şatilla katliamı gibi, işgalin vahşetinin kanlı bir tanığı olacaktır” Heniye, “Düşman, Hamas'ı stratejilerinden vazgeçmeye zorlayamayacağı gibi, direnişi ümitsizliğe düşürmeyi ve müzakereler sırasında kendi koşullarını dayatmayı başaramadı. Savaş uzun ama yeteneklerimiz ve irademiz daha büyük ve zafere ulaşılacağından eminiz” dedi.

İsrail terörü sebebiyle hayatını kaybedenler için Lübnan’da düzenlenen törende üst düzey Lübnanlı yetkililer ve Hamas liderleri de açıklamalarda bulundular.

Hamas yetkilisi Ahmet Abdulhadi, “Düşman eğer korkakça eylemleriyle direnişi zayıflatabileceğini düşünüyorsa yanılgı içindedir, çünkü şehitlerin kanı her zaman direniş ve kurtuluş yolunu aydınlatmıştır” dedi.

Hizbullah'ın Filistin’le ilişkiler yetkilisi Hasan Hubbullah ise İsrail’in bu saldırıyla işlediği suçun yanıtsız kalmayacağını vurguladı ve “Filistin topraklarını özgürleştirmenin tek yolu direniştir” dedi.

Hürsedahaber

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com