FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 24-11-2023 21:35

İsmail Heniye: Düşman direnişin şartlarına boyun eğdi...

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, ateşkesle ilgili yaptığı açıklamada Lübnan, Yemen ve Irak’taki Direniş Ekseni güçlerini selamladı.

İsmail Heniye: Düşman direnişin şartlarına boyun eğdi...

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, savaşın 49’uncu gününde gerçekleşen geçici ateşkes dolayısıyla bir televizyon konuşması yaptı.

İsmail Heniye, Gazze halkının savaş boyunca bir direniş ve kararlılık destanı yazdığını, direniş güçlerinin de düşmanda derin bir yara açtığını söyledi.

“İzzet ve onurla işgalci düşmana karşı koyuyoruz; düşmanın iradesini ve planlarını etkisiz hale getiriyoruz” diyen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Katar ve Mısır’daki kardeşlerimizin desteği ile zorlu müzakereler yaptık. Sorumlulukla süreci yönettik. Düşman riayet ettiği sürece ateşkese bağlı kalacağımızı taahhüt ediyoruz. Katar ve Mısır’a teşekkür ederiz. Dünyadan da halkımızın taleplerinin yerine gelmesini sağlayacak çabalara devam etmesini istiyoruz.”

Gazze halkının yurdunda kalmaya devam etmesi gerektiğine dikkat çeken İsmail Heniye, Arap ve İslam ülkelerinin Gazze’nin kaderine yönelik her türlü müdahaleye karşı çıkmalarının takdire değer olduğunu söyledi.

Gazze’den Kudüs’e kadar Filistin halkının tüm bölgelerde Filistin’in özgürlüğü için bir savaş başlattığını belirten İsmail Heniye, Batı Şeria halkının İsrailli yerleşimci terörü karşısında verdiği kahramanca direnişin övülmesi gerektiğini söyledi.

Direniş Ekseni’ne teşekkür

Savaş sırasında da savaş sonrasında da Gazze halkının Ürdün’e veya Mısır’a zorunlu göçünü asla kabul etmeyeceklerini belirten İsmail Heniye, Direniş Ekseni güçlerinin desteğine de teşekkür ederek şunları söyledi.

 “Lübnan İslami Direnişi’ndeki kardeşlerimize selam olsun, onlar el-Celil cephesinde işgalci düşmanla savaşta onlarca şehit verdiler. Bu şehitlerin sonuncusu da Kassam Tugayları şehidi Halil Harraz oldu. Yemen’deki kardeşlerimize özel selam ediyoruz. Onlar Siyonist düşmana karşı öfkelerini ve Gazze’deki kardeşleriyle dayanışmalarınıkendilerine özgü yöntemlerle güçlü bir şekilde gösterdiler. Irak direnişine selam olsun, onlar da bu savaşa yiğitçe ve kahramanca katıldılar.”

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com