FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 10-11-2023 14:15   Güncelleme : 10-11-2023 15:50

İşgalci İsrail'den 30 gün sonra gelen itiraf: Kaos vardı, müzik festivali alanında ayırt etmeden hedef aldık

'Hamas 40 bebeğin kafasını kesti' yalanın ortaya çıkmasının ardından bugün de İsrailli yetkililer 7 Ekim'deki Hamas baskınında, müzik festivalinden kaçan vatandaşlarını kendi Apaçi helikopterleri ile vurduklarını itiraf etti.

İşgalci İsrail'den 30 gün sonra gelen itiraf: Kaos vardı, müzik festivali alanında ayırt etmeden hedef aldık

' Hamas 40 bebeğin kafasını kesti' yalanın ortaya çıkmasının ardından bugün de İsrailli yetkililer 7 Ekim'deki Hamas baskınında, müzik festivalinden kaçan vatandaşlarını kendi Apaçi helikopterleri ile vurduklarını itiraf etti.

İşgalci İsrail 34 gündür kesintisiz sürdürdüğü 4 bin 412'si çocuk 10 bin 812 Filistinlinin şehit olduğu Gazze'de saldırılara devam ederken katliamın dayanağı olarak dünyaya servis edilen 7 Ekim'deki Nova müzik festivali baskını hakkında önemli bir itiraf geldi.

PİLOTLAR AÇIKLADI
7 Ekim'de Hamas'a karşı helikopterler ve tanklarla yapılan saldırılarla ilgili pilotlarla yapılan röportajda İsrail'in algı operasyonu bir kez daha ortaya çıktı.

Middle East Monitor'un haberinde " Aksa Tufanı Operasyonu" sırasında yaşanan karışıklığa müdahalede bulunan İsrail ordusuna ait helikopter pilotlarının ifadelerine yer verildi.

İsrailli savaş pilotları yaşanan kaos ve saldırı anlarında kimin Hamas, kimin asker ya da sivil olduğunu ayırt etmekte büyük zorluk yaşadıklarını ve belirli bir noktadan ateş açıldığını, sonrasında bunu farkedince pilotların saldırıları yavaşlatmaya ve hedefleri dikkatlice seçmeye başladığını itiraf ediyor.

İsrail’in Yedioth Ahronoth gazetesi de, 7 Ekim'de Hamas'ın saldırısına müdahale eden İsrail savaş helikopterlerinin İsrailli siviller ile Hamaslılar arasında seçici hedef gözetmeye, müdahalenin sonraki anlarında başladığını bildirdi. Müdahale anına ait görüntülerde, bölgeden kaçmaya çalışanlara ve araçlara savaş helikopterlerinden ağır silahlarla ateş açıldığı görülüyor.

islamiAnaliz

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com