FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 24-10-2023 18:07   Güncelleme : 24-10-2023 18:11

Heniye net konuştu: Halkımız güvenliğe ve özgürlüğe kavuşana kadar işgalciler için güvenlik yok

Heniye net konuştu: Halkımız güvenliğe ve özgürlüğe kavuşana kadar işgalciler için güvenlik yok

İsmail Heniye, bugün şafak vakti yaptığı basın açıklamasında, "Bu (İsrailli) suçlular insanlar arasında ayrım yapmıyorlar. Çocukları, kadınları, yaşlıları öldürüyorlar, Gazze Şeridi'nde en korkunç katliamları gerçekleştiriyorlar. Bunu yaparak kanlı tarihlerinde utanç dolu bir sayfa çeviriyorlar." dedi.

"BİZ GÜVENDE OLMADIKÇA, İSRAİL GÜVENDE OLMAYACAK"
Heniye, Filistinli direniş savaşçılarının işgalcilerin kalelerini yok edeceklerinin sözünü vererek, "Ne kadar sürerse sürsün, halkımız ve çocuklarımız kutsal topraklarımız üzerinde güvenliğe, özgürlüğe ve egemenliğe sahip olana kadar, işgalciler güvenliğin tadını çıkaramayacaklar." vurgusunu yaptı. İsrail'in suçları karşısında eylemsiz kalan Arap ve İslam ülkeleri liderlerini sert bir şekilde eleştirerek, "Sizin öfkelenmeniz ve bu katliam karşısında tarihi bir duruş sergilemeniz için daha ne kadar kan ve katliam gerekiyor?" şeklinde konuştu.


"BATILILAR İNSANLIKTAN DÜŞTÜ"
Heniye, Batılı ülkeleri de "elleri, masum halkımızın kanına bulanmış halde insan hakları savunucusu olduklarını iddia ettikleri" gerekçesiyle suçladı. İsrail'in Batılı destekçilerini, "Gazze'deki soykırım savaşını destekleyen tutumlarınız nedeniyle, insanlıktan tamamen düştünüz ve kendinizle Arap ve İslam ulusları arasında asla yıkılmayacak bir duvar inşa ettiniz" diye uyardı.

BATI İSRAİL'E AKIN EDİYOR! SINIRSIZ YARDIM SAĞLIYOR
ABD ve İsrail'in diğer Batılı destekçileri, Gazze savaşının başlangıcından bu yana işgal altındaki topraklara telaşlı ziyaretler gerçekleştiriyor ve rejime sınırsız askeri ve siyasi destek sözü veriyorlar. Batılı yetkililer, Siyonist rejimin Gazze'deki Filistinlilere yönelik soykırımsal saldırganlığının bir "meşru müdafaa" örneği olduğunu iddia ediyor. Özellikle ABD, Gazze'ye yönelik kanlı savaşın başlangıcından bu yana Tel Aviv rejimine binlerce silah sevkiyatı sağladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail'in saldırıları şu ana kadar 2 bin 55'i çocuk ve Bin 119'u kadın olmak üzere 5 binden fazla Filistinliyi şehit etti. 15 binden fazla kişi de yaralandı.

Milli Gazete

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com