GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-05-2023 21:24

Hamas Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti, Gazze halkından seçim sevinci..

Hamas Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti, Gazze halkından  seçim sevinci..

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turundan Recep Tayyib Erdoğan'ın zaferle çıkması Filistin'de de büyük sevince vesile oldu. Resmi kutlamaların yanı sıra Filistin'in değişik şehirlerinde de kutlama törenleri ve sevinç gösterileri düzenlendi. 

Gazze ahalisi Erdoğan'ın zaferi vesilesiyle duydukları mutluluğu çeşitli etkinliklerle ortaya koymaya çalıştılar. Düzenlenen etkinliklerde Filistin bayraklarının yanı sıra Türkiye bayraklarını ve Erdoğan'ın fotoğraflarını da taşıdılar. Bazı yerlerde tatlı dağıtarak sevinçlerini ifade etmeye çalıştılar. 

Aynı zamanda Filistinlilerin takip ettiği sosyal medya platformlarında yayınlanan mesajlarda da Filistin halkının ileri gelenleri Erdoğan'ın zaferini kutlayarak sevinçlerini ifade etmeye çalıştılar. 

Bu arada Filistin'in devlet yetkilileri ve direniş önderleri de Erdoğan'ın zaferi münasebetiyle tebrik mesajları yayınladılar. Filistin Başkanı Mahmud Abbas, Erdoğan'ın ve partisinin zaferini en kalbi duygularla tebrik ettiğini, Türkiye ile Filistin ve halkları arasındaki kardeşçe ilişkilerden de gurur duyduklarını ifade etti. 

Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye de Erdoğan'ın zaferini tebrik ederek bunun Filistin halkı açısından da bir kazanım olduğunu dile getirdi. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye de Erdoğan'ın seçim zaferi münasebetiyle tebrik mesajları yayınladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com