FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 09-04-2024 11:01

Filistin Direnişi’nden Nahal Tugayı’na büyük darbe..

Filistin Direnişi, İsrail güçlerinin geri kalanının Şerit'ten çekilmesinin ardından Netzarim'de faaliyet gösteren İsrail Nahal Tugayı karargahını imha etti.

Filistin Direnişi’nden Nahal Tugayı’na büyük darbe..

Filistin Direniş kaynaklarının bildirdiğine göre, Hamas’ın askeri kanadı Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları, Netzarim'de faaliyet gösteren İsrail Nahal Tugayı'nın karargahını ağır kalibreli havan mermileriyle imha ettiğini duyurdu.

İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Tugayları ise Raim askeri üssünde toplanan işgal askerlerini füze saldırısıyla hedef aldığını bildirdi.

Bu arada Kudüs Tugayları’nın askeri medyası, Gazze Şehri'ndeki ön hatlarda toplanan işgal askerlerinin hedef alınmasının yanı sıra Merkava 4 tipi İsrail aracının da vurulduğunu gösteren videolar yayımladı.

Çeşitli Filistin Direniş grupları arasındaki işbirliği çerçevesinde Aksa Şehitleri Tugayları, Filistin'in Kurtuluşu İçin Demokratik Cephe'nin askeri kanadı olan Ulusal Direniş Tugayları’na bağlı Şehit Ömer el-Kasım güçleriyle birlikte İsrail'in "Kfar Azza" askeri bölgesini füze salvosuyla bombaladı.

İsrail medyası pazar günü, son aylarda güney Gazze Şeridi'ne giren İsrail kuvvetlerinin geri çekildiğini bildirdi.

Savaşın başlamasından bu yana 6 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen İsrail’in belirtilen hedeflerine ulaşamadığı belirtildi.

Haberlere göre, 7. Zırhlı Tugay da dahil olmak üzere üç tugaydan oluşan 98. Tümen, dört ay süren çatışmaların ardından Han Yunus'tan çekildi. Bu, kara işgalinin başlamasından bu yana gerçekleşen ilk çekilme oldu.

Gazze Şeridi'nde sadece bir tugayın, Nahal Tugayı'nın konuşlu olduğunu açıklandı. Tugayın ana görevinin Netzarim Koridoru'nun güvenliğini sağlamak ve Gazze sakinlerinin kuzey Şeridi'ne dönüşünü engellemek olduğu vurgulandı.

Geri çekilme, Filistin Direnişi'nin İsrail güçleriyle birçok cephede karşı karşıya gelmeye, hassas pusular kurmaya ve İsrail saflarında kayıplar vermeye devam ettiği bir sırada gerçekleşti.

İsrail kaynaklarına göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana 260'ı Gazze'ye kara harekâtı sırasında olmak üzere toplam 604 asker ve subay öldürüldü. Ayrıca bu süre zarfında 3 bin 188 asker de yaralandı.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com