GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-04-2024 23:44

Erdoğan: İsrail'e ses çıkarmayanlar, İran'ı kınama yarışına girdi...

Erdoğan: İsrail'e ses çıkarmayanlar, İran'ı kınama yarışına girdi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada İran- İsrail gerilimine ilişkin "İsrail'e ses çıkarmayanlar İran'ı kınama yarışına girdi" dedi.

"ÖNCELİKLE KINANMASI GEREKEN NETANYAHU'NUN TA KENDİSİDİR"
İran'ın İsrail'e yönelik İHA'lı ve füzeli saldırısı sonrası yaşananlara değinen Erdoğan, "Hafta sonu yaşadığımız hadiseler Batı'nın çifte standardını göstermiştir. Sadece 13 Nisan gecesine bakarak değerlendirmede bulunmak hakkaniyetli, adaletli bir tavır olmayacaktır. Şam'daki İran Büyükelçiliğini hedef alması bardağı taşıran son damla oldu. İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkartmayanlar İran'ın cevabı karşısında hemen kınama yarışına girdiler. Burada öncelikle kınanması telin edilmesi gereken Netanyahu'nun ta kendisidir." dedi.

"NETANYAHU HEM KENDİ VATANDAŞLARI HEM DE BÖLGE HALKININ CANINI TEHLİKEYE ATMAKTADIR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "34 binden fazla masumu katleden, haber yapma dışında gayesi olmayan basın mensuplarını öldüren, okul, kilise, cami, mülteci kamplarını, yardım malzemesi almak için sıra bekleyen insanları bombalayan, tüm dünyanın gözü önünde soykırım uygulayan, her türlü şımarıklığı sergileyen Netanyahu'dan başkası değildir. Siyasi ömrünü uzatmak adına hem kendi vatandaşları hem de bölge halkının canını tehlikeye atmaktadır. 13 Nisan gecesi yüreklerimizi ağzımıza getiren birinci müsebbibi Netanyahu ve gözünü kan bürümüş rejimidir." ifadelerini kullandı.

31 MART SEÇİMLERİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerine ilişkin, "Rüşdünü, gücünü ve yetkinliğini tartışmasız şekilde tekrar ispat eden Türk demokrasisi bu seçim sürecinin en büyük galibidir. Türkiye, tüm menfi kampanyalara rağmen bir seçimi daha alnının akıyla, dünyaya örnek olacak bir olgunlukla gerçekleştirmiştir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"14-28 Mayıs seçimleri ile parlamenter sisteme geri dönüş tartışmaları bir daha açılmamak üzere yine milletimiz tarafından kapatılmıştır. Siyaset kurumunun eskiye dönüş tartışmaları yerine mevcut sistemin daha iyileştirilmesine mesai harcamasının Türkiye için daha faydalı olacağına inanıyorum."

“İSRAİL’E JET YAKITI” TEPKİSİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomi, güvenlik, deprem, hak ve özgürlükler ile terörle mücadele başta olmak üzere acil sorunlarımıza odaklanmış bulunuyoruz." dedi ve İsrail ile ticaretin kesilmesi konusunda yapılan çağrılara da değindi:

"Gazze krizinin lik gününden itibaren bu krizin yayılması riskine dikkat çektik. Gerilimin daha fazla tırmanmaması için gayret gösterdik. İsrail'e yönelik ihracat kısıtlamasına öncülük eden ülke Türkiye'dir. Buna rağmen ülkemiz ithamlara maruz kalmıştır. Özellikle böyle olmadığını bildikleri halde jet yakıtı konusunda Türkiye Cumhuriyeti devletine iftira atanları asla ve asla unutmayacağız. Türkiye, İsrail'e askeri amaçla kullanılabilecek hiçbir malzemeye satışına izin vermemiştir. Bu ahlaksız kampanyanın arkasında hangi hesapların olduğu elbete ortaya çıkacak. Biz doğru bildiğimiz, ülkemiz ve bölgemiz için en hayırlı yolda yürümekten uzak durmayacağız."

İslamiAnaliz

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com