DÜNYA
Giriş Tarihi : 17-12-2023 17:37

Ensarullah etkisi Dünyaca ünlü nakliye şirketlerinden Maersk, İsrail'e seferlerini durdurdu...

Danimarka merkezli deniz nakliye şirketlerinden Maersk, Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz’de İsrail bağlantılı gemileri hedef alması üzerine, buradan yapılan tüm seferleri askıya aldı.

Ensarullah etkisi Dünyaca ünlü nakliye şirketlerinden Maersk, İsrail'e seferlerini durdurdu...

Maersk'ten yapılan açıklamada, "Bölgede ticari gemilere yönelik son saldırılar endişe vericidir ve bu denizcilerin emniyet ve güvenliğine yönelik önemli bir tehdit oluşturmaktadır" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, dün ve bugün konteyner gemilerine yönelik saldırının ardından bölgede bulunan firmaya ait tüm gemilere bir sonraki duyuruya kadar yolculuklarını durdurmaları talimatı verildiği kaydedildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Kıl payı kurtuldan bir gemi ve sonrasında bir konteyner gemisine yapılan bir başka saldırının ardından, Babülmendep Boğazı'ndan geçmek üzere bölgede bulunan tüm gemilerimiz bir sonraki duyuruya kadar yolculuklarını durdurmaları talimatını verdik.

Firma yaptığı açıklamada bölgedeki operasyonlarını Pazartesi gününe kadar askıya aldığını dile getirdi.

Alman taşımacılık şirketi Hapag-Lloyd da daha sonra benzer bir hamle yapacağını açıklamıştı.

Kahum: ABDİsrail Varlığı Deniz Ticaretini Tehdit Ediyor

Yaşanan son gelişmelerin üzerine Yemen direniş hareketi Ensarullah’ın Siyasi Büro Üyesi Ali el-Kahum'dan bir açıklama geldi. Kahum, ABD, İsrail ya da Batı'nın herhangi bir düşmanca hamlesine karşılık vermek için tüm savunma seçenekleriyle hazır olduğunu söyledi.

Kahum açıklamasında, " Husiler, ABD, İsrail ya da Batı'nın tehditlerine rağmen Filistin davasından vazgeçmeyecektir" diyerek İsrail'e karşı operasyonların devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Yemen'in ABD, İsrail ya da Batı'nın herhangi bir düşmanca hamlesine karşılık vermek için tüm savunma seçenekleriyle hazır olduğunu söyleyen Kahum, "Yemen, uluslararası kanun ve normlara uygun olarak uluslararası deniz seyrüseferini korumakla ilgilenmektedir" dedi.

Yemen'in her türlü Amerikan, İsrail ve Batılı düşman hareketine karşılık vermek için tüm savunma seçenekleriyle hazır olduğunu ve elinin tetikte olduğunu ve beklenmedik sürprizlerin yaşanacağını vurgulayan Kahum, "Uluslararası deniz seyrüseferini tehdit eden şey, Babülmendep Boğazı ve Kızıldeniz'deki yoğun Amerikan, İsrail ve Batı askeri varlığıdır. Bu varlık uluslararası denizcilik hukukunu ihlal ediyor ve ülkenin güvenliğini ve istikrarını tehdit ediyor" açıklamasında bulundu.

Kahum yaptığı açıklamada, "Yemen'in İsrail'i vurmaya ve Filistin'i, Gazze'yi ve El Aksa Tufan Savaşı'ndaki büyük Mücahidleri desteklemeye yönelik büyük, etkili ve stratejik operasyonları zafere ve işgalci varlığın ölümüne kadar devam edecek" dedi.

İslamiAnaliz

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com