FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 08-02-2024 20:45

Direniş neden çerçeve anlaşmasına olumlu cevap verdi?

Filistin direniş kaynakları, ateşkes için "Çerçeve Anlaşmasına" verilen olumlu yanıtın, savaşma yeteneğinin azaldığı anlamına gelmediğini vurguladı.

Direniş neden çerçeve anlaşmasına olumlu cevap verdi?

Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonuna açıklamada bulunan Gazze’den bir direniş kaynağı, direniş güçlerinin, mümkün olan en uzun süre savaşabilecek tüm insani ve askeri yeteneklere sahip olduğunu söyledi.

Açıklama yapan kaynak, Filistin direnişinin Paris’teki anlaşma belgesine Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'teki Filistin halkının ve bölgedeki direniş güçlerinin çıkarlarını dikkate alarak olumlu cevap verdiğini söyledi.

Ateşkese verilen cevabın kesinlikle direnişin zayıfladığı veya savaş kabiliyetini kaybettiği anlamına gelmediğini belirten direniş lideri, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'nden çekilinceye kadar kayıp vermeye devam edeceğini ifade etti.

İsrail işgal ordunun son altı gün boyunca Gazze'nin batısında ve Han Yunus'ta ağır darbeler aldığını belirten direniş kaynağı, bunun önümüzdeki günlerde daha fazla artacağını bildirdi.

İsrailli yetkililerin direnişin tünellerini ve füze depolarını ele geçirdiklerine ilişkin iddialarının yalan olduğunu belirten kaynak, bunun, İsrail’in istihbarat ve askeri operasyon alanındaki başarısızlığını örtbas etmeye yönelik bir propaganda olduğunu kaydetti.

Filistinli direniş kaynakları dün, Katar ile Hamas arasında, Hamas’ın ateşkes anlaşmasındaki taleplerini azaltmaya yönelik görüşmeler yapıldığını iddiasını yalanlamıştı.

Hamas aracılara, askeri baskının ve İsrail’in Refah’a saldırı tehdidinin, Filistin direnişinin pozisyonunda herhangi bir değişime yol açmayacağını bildirmişti.

Hamas, Filistin direniş gruplarıyla istişarelerini tamamladıktan sonra, Paris Çerçeve Anlaşmasına ilişkin cevabını, iki gün önce hem Katar'a hem de Mısır'a sunmuştu.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com