FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 04-01-2024 21:41

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (4 Aralık)

Batı Şeria'da Nur Şems kampında İsrail güçleri ile Filistinli direnişçiler arasında yaşanan çatışmalar 40 saat sonra sona erdi.

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (4 Aralık)

Irak İslami Direnişi, Suriye'deki ABD el-Tenef üssünü kamikaze insansız hava araçlarıyla vurdu.

Mücahid Tugayları, Gazze sahil ekseninde bir eve saklanan İsrail özel kuvvetini çeşitli silah ve patlayıcılarla vurdu.

Ulusal Direniş Tugayları’na bağlı Şehit Ömer el-Kasım Güçleri, Han Yunus'ta bir İsrail zırhlı aracını RPG ile vurdu. Ayrıca Bureyc ve Megazi kamplarının doğusunda İsrail güçleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Aşkelon ve çevresini yoğun füze bombardımanıyla bombaladı. 

Bureyc mülteci kampının doğusunda 2 askeri aracı imha eden Kudüs Tugayları, Han Yunus ekseninde İsrail askerleriyle yoğun çatışmalara girdi.

Hamas'ın askeri kanadı olan el-Kassam Tugayları 5 Merkava tankı imha etti.

El Kassam Tugayları Han Yunus'ta ve Bureyc kampı bölgesinde İsrail askerlerini ve araçlarını havan toplarıyla vurdu. Nuseyrat kampının kuzeyinde bir evde saklanan İsrail piyade kuvvetlerini yüksek patlayıcılarla vurdu.

El Muğraka bölgesinde bir binada konuşlanmış İsrail güçlerini vuran Kassam Tugayları, bölgede toplanan İsrail güçlerini havan toplarıyla bombaladı.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, İsrail hedeflerine yönelik 5 operasyon gerçekleştirdi.

Şatula'daki İsrail askerlerinin bir mevzisini uygun silahlarla doğrudan vuran Hizbullah, El-Cardah, Manara, Metula'daki İsrail askeri birliklerini de uygun silahlarla vurdu.

Ayrıca Miskaf'ta İsrail ordusuna ait casus ekipmanlarını imha etti.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com