FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 17-01-2024 21:41

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (17 Ocak)

El-Kassam Tugayları, Gazze'de sivillerin bombalanmasına tepki olarak, Güney Lübnan'dan işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Batı Celile'de bulunan İsrail'in Liman askeri kışlasını 20 füzeyle bombaladı.

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (17 Ocak)

 Irak İslami Direnişi, geçtiğimiz günlerde İsrail'de hayati bir hedefe el-Arkab adlı uzun menzilli gelişmiş seyir füzesi ile operasyon gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Batı Şeria'da Balata kampı, Tulkarem ve Nur Şems kamplarında İsrail güçleri ile Direniş savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Kudüs Tugayları'nın Balata ve Tulkarem Birlikleri, Aksa Şehitleri Tugayları'nın Tulkarem Birliği ve Acil Müdahale Grupları her üç kampta da aktif olarak çatışmalara katıldı. Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları'nın Batı Şeria grubu da Tulkarem'deki çatışmalara katıldı.

Ulusal Direniş Tugayları'na bağlı Şehit Ömer el-Kasım Güçleri, Cibaliye bölgesinde İsrail asker ve araçları ile şiddetli çatışmalara girdi.

Tuffah Mahallesi’nin doğusundaki İsrail askeri araçlarını ağır kalibreli havan toplarıyla bombalayan Şehit Ömer el-Kasım Güçleri, Şucaiye ekseninde bir İsrail piyade kuvvetini anti-personel patlayıcılarla hedef alarak yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi.

El-Fetih'in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayları el-Karama Mahallesi’ndeki ilerleme eksenlerinde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Hamas'ın askeri kanadı olan el-Kassam Tugayları, Tuffah Mahallesi’nin doğusundaki Cebel el-Rayis'te bir zırhlı personel taşıyıcı aracı hedef aldı ve İsrail askerleri ile yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi.

El-Tuffah Mahallesi’nin doğusundaki İsrail askeri toplanmalarını havan toplarıyla bombalayan Kassam Tugayları, Han Yunus'un güney ekseninde bir İsrail piyade kuvvetini anti-personel patlayıcılarla hedef alarak şiddetli çatışmalara girdi.

Kassam Tugayları, Karama Mahallesi’nde bir evin içindeki İsrail özel kuvvetini pusuya düşürdü ve Şeyh Rıdvan Mahallesi’nde bir İsrail piyade kuvvetini anti-personel patlayıcılarla hedef alarak, yine aynı bölgede bir İsrail askeri aracı içerisindeki İsrail askerlerini imha etti.

Çeşitli cephelerde 10 Merkava tankı, 1 askeri buldozeri, 2 zırhlı personel taşıyıcı aracı, 1 zırhlı istihkam birliği aracını farklı patlayıcılarla hedef alan Kassam Tugayları ayrıca bir evin içindeki 4 İsrail askerini keskin nişancı ateşiyle öldürdü.

El-Kassam Tugayları, çeşitli cephelerde yaptıkları operasyonlarda 7 askerden oluşan özel bir kuvveti yakın mesafeden RPG ile hedef aldı, bir İsrail kuvvetini anti-personel patlayıcısı ile vurdu. Sızma eksenlerindeki askeri yoğunlaşmaların çok sayıda ağır kalibreli havan toplarıyla bombalayan el-Kassam, Han Yunus güneyindeki İsrail askerlerini havan toplarıyla bombaladı.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Gazze'nin güneybatısındaki İsrail askeri toplantılarını füzelerle bombaladı.

Gazze'nin doğusunda keşif görevindeki bir İsrail insansız hava aracını ele geçiren Kudüs Tugayları, çeşitli cephelerde İsrail güçleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi.

El-Kassam Tugayları ve Kudüs Tugayları düzenledikleri ortak bir operasyonda bir İsrail askeri buldozerini tanksavar patlayıcılarla imha etti.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, İsrail hedeflerine yönelik 5 operasyon gerçekleştirdi.

El-Raheb ve el-Abad bölgelerindeki İsrail askerlerini uygun silahlarla vuran Hizbullah, Ruvaysat el-Alam'daki İsrail hedeflerini burkan füzeleriyle vurdu.

Ayrıca Tel Şar bölgesindeki İsrail askeri toplanmaları da füzelerle bombalandı.

Güney Lübnan'da köylerin ve sivillerin bombalanmasına tepki olarak Hizbullah, Manara yerleşimini uygun silahlarla vurdu.

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com