GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-04-2023 12:51

Bursa EDEB Platformu'nun liseli gençleri, Dünya Kudüs Günü'nde anlamlı bir program düzenledi.

Bursa'da faaliyet gösteren EDEB Platformu, Ramazan'ın son Cumasında Dünya Kudüs Günü'nü andı. Bursa EDEB Platformu'nun liseli gençleri tarafından hazırlanan programda konuşmacı da liseli bir gençti.

Bursa EDEB Platformu'nun liseli gençleri, Dünya Kudüs Günü'nde anlamlı bir program düzenledi.

Bursa EDEB Kur’an Araştırmaları Kültür Merkezi’nde 15 Nisan 2023 Cumartesi Gecesi Dünya Kudüs Günü anıldı. Bursa Erdemli Gençlik tarafından hazırlanan program Kur’an Kerim ve mealinin okunmasıyla başladı. Sinevizyon gösteriminin ardından Erdemli Gençlik adına Kudüs Gecesi konuşması Ahmet Tekdemir tarafından yapıldı.

Konuşmada ilk olarak Kudüs Gününün niçin Müslümanların en mübarek ayı olan Ramazan ayının en mübarek geceleri içerisinde Ramazanın son Cuma gününde kutlandığı sorusu üzerinde duruldu. Böylesi bir günde Kudüs’ün anılmasının Kudüs’ün Müslümanlar için taşıdığı anlam ve önemi vurguladığı ifade edildi. Kudüs Gününün ümmetin temel meselesi olduğu, imani bir mesele olduğu vurgulanarak Kudüs Gününün işgale ağlama günü değil Kudüs’ün Müslümanlar için anlamını bir kez daha hatırlayıp onun kurtuluşu için azim ve iradeyle çalışma günü olduğu üzerinde duruldu. Yine Kudüs Gününün Müslümanların Kudüs konusunda sorumluluklarını hatırlayıp Filistin halkının ümmet içerisinde yüklendiği yükü anlamaya çalışma amacını taşıdığı belirtildi. Kudüs Günü’nün Müslümanlara Kudüs’ten asla vazgeçilemeyeceğini, tek bir taşının ya da bir karış toprağının bile Siyonist işgale terk edilemeyeceğini hatırlattığı vurgulandı. Bugünü kırk dört yıl önce ilan eden rahmetli İmam Humeyni’nin, bugün vesilesi ile dünyaya söylenen İsrail’in yenilmez olduğu yalanını düzelttiği üzerinde duruldu. Kudüs Gününün son olarak İsrail’in gerçek bir terörist ve katil olduğunu sürekli akılda tutmayı sağladığı vurgulandı.

Konuşmanın ikinci bölümünde İsrail ve Amerika’nın türlü hilelerle 1948’den bu yana özelde Filistin halkı üzerinde genelde ise İslam ümmeti üzerinde Kudüs’ün kurtuluşu üzerindeki ümitleri yok etmeye çalıştığının üzerinde duruldu. Bu ümitsizliği yok edebilmenin tek yolunun İslami Direniş olduğu, direnişin Siyonistlerin bal ve sütü vaat ederek Filistin topraklarına çektikleri işgalci Yahudi yerleşimcilerin kâbusu haline geldiği vurgulandı. Siyonistlerin rüyaları kâbusa dönüşürken giderek daha fazla Direniş Cephesi’nin rüyalarının gerçekleşmeye başladığı vurgulandı. Siyonistleri caydıran tek gücün cihad ve direniş olduğu vurgulanırken Filistin halkına ve Kudüs’e yönelik en büyük ihanetin ise İsrail’le uzlaşmak ve yakınlaşmak olduğunun üzeri çizildi. Konuşmanın bu noktasında son yıllarda artan Batı Şeria direnişinin ve bireysel operasyonların Siyonist işgal güçlerinde yarattığı korku üzerinde duruldu. Batı Şeria Direnişçilerinin eylemleri ile birlikte Direnişin Siyonistlerin hayatını bir cehenneme çevirdiği ifade edildi.

Konuşmanın son kısmında, İsrail ve Amerika’nın yükselen Direniş karşısındaki tek kozunun İslam Ümmeti arasında ayrılıklar oluşturmak olduğu önemle vurgulanırken, İsrail ve Amerika’nın tekfirci ve ayrılıkçı terörist akımların arkasına sığındığı belirtildi. Bu noktada her Kudüs Gününde Müslümanların verdikleri sözleri yeniden hatırladıkları tüm bu tekfirci ve ayrılıkçı hareketlerin dikkatimizi dağıtamayacağı Kudüs’ün özgürleşmesi hedefinden ümmetin vazgeçmeyeceğinin hatırlandığının altı çizildi. Müslümanların azim, irade ve ruhaniyet sahibi olmaları halinde izzet kapılarının kendilerine açılacağı ve Kudüs’ün ve diğer kutsallarımızın işgalcilerden geri alınabileceği ifade edildi. Son olarak Kudüs’ün ve diğer kutsallarımızın işgalden kurtarılmasına olan inancımızın bugün eskisinden çok daha güçlü olduğu, bu neslin Allah’ın izniyle İsrail’siz bir dünyaya uyanacağı ve Özgür Kudüs’te namaz kılacağı ifade edildi.

Ahmet Tekdemir, konuşmasına EDEB Platformunun rahmetli başkanı Aydın Damar hocamızın vefatından önce sosyal medyadaki son duası olan “Özgür Kudüs’te nice bayramlar kutlamak dileğiyle” duasıyla son verdi.

Konuşmanın ardından Ali İğde ve Muhammed Nasrullah Özel okudukları Kudüs şiirini birlikte seslendirdiler. Bu şiirin ardından “La ilahe illallah”, “Şehid Abbas Musavi-Ey Şehid” ve “Dağlardayız Biz Ovalarda” marşları Bursa Erdemli Gençliğe eşlik eden tüm katılımcılar tarafından seslendirildi. Program Mustafa Said Genç tarafından yaptırılan dua ile son buldu.

İslamiAnaliz

 
ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com