GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-06-2023 21:23

Alparslan Kuytul tahliye sonrası açıklama yaptı. Açıklamada Soylu ve Bahçeli detayı!

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul Patnos L Tipi Cezaevi'nden dün gece tahliye olmasının ardından bir açıklamada bulundu. Alparslan Kuytul’un Süleyman Soylu ve Devlet Bahçeli dikkat çekti.

Alparslan Kuytul tahliye sonrası açıklama yaptı. Açıklamada Soylu ve Bahçeli detayı!

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen yargılamasına dün devam edildi. Ağrı Patnos L Tipi Cezaevi'nden SEGBİS ile katılan Alparslan Kuytul ikinci duruşmanın sonunda tahliye edildi. Kuytul ile beraber yargılanan Furkan Vakfı mensubu Rıdvan Taş da Kayseri T-2 Tipi Cezaevi’nden dün gece tahliye oldu. 

Mahkeme, Furkan Vakfı mensupları Erol Ardıç, Yusuf Tapan, Haydar Akoraler’in tutukluluklarına devam kararı verdi. Duruşmayı 15 Eylül 2023 yılına ertelendi. 

ALPARSLAN KUYTUL: BU ADALET DEĞİLDİR

13 ay sonra cezaevinden gece yarısı tahliye olan Alparslan Kuytul, Patnos’da kendisini dinlenme tesislerinde bekleyen Furkan Vakfı mensupları ile bir araya geldi. Burada kısa bir konuşma yapan Alparslan Kuytul, tutuklanmasının da serbest bırakılmasının da ‘siyaseten’ olduğunu savundu. Kuytul, “Onlar suçu ispat edemediler. Biz suçsuzluğumuzu ispat etmek durumunda kaldık. Bu adalet değildir.” dedi.

KUYTUL’DAN SÜLEYMAN SOYLU VE DEVLET BAHÇELİ DETAYI

Alparslan Kuytul, “Hukuk delillere bakar ama Türkiye’de durum öyle değil, talimat neyse o olur. 20 Mart olayından 8 ay sonra beni tutukladılar. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu benimle ilgili 15-20 dakika televizyonda konuşuyorsa, Devlet Bahçeli benimle ilgili 10 dakika konuşuyorsa bunun sonunda bir şey olurdu, oldu da. Onlar suçumuzu ispat etmediler, biz suçsuzluğumuzu ispat etmek durumunda kaldık. Bu adalet değildir! Mücadelemiz devam edecek. Allah Azze ve Celle'nin hükmünün geçerli olduğu, Allah'ın dünyasında Allah'ın dediğinin olduğu günler gelmeden bu zulümler bitmez.” diye konuştu. 

Alparslan Kuytul, sabah saatlerinde de Twitter hesabından, “Bütün İslam düşmanları gördü ki arkasında Allah olanın karşısında kimlerin olduğunun önemi yoktur.” paylaşımında bulundu.

Alparslan Kuytul neden yargılandı?

Alparslan Kuytul ve Furkan Vakfı mensupları, iş adamı Koray Sarısaçlı’nın 8 Eylül 2021 tarihinde 4 kişi tarafından kaçırılıp, 13 gün sonra serbest bırakılmasına ve bir doktoru tehdit ettikleri suçlamasıyla yargılanıyor.

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com