GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-10-2022 14:10

Ak Parti, sansür yasasını Amerika ile görüşmüş!..

Ak Parti, sansür yasasını Amerika ile görüşmüş!..

Sansür Yasası’nın son görüşmelerinde AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, yasa tasarısı öncesinde ABD’li yetkililerle çok tartışılan 29. Maddeyi görüştüklerini açıkladı

AK Parti ve MHP’nin ‘Dezenformasyon Yasası’ olarak tanımladığı 40 maddelik Sansür Yasası TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Sansür Yasası’nın son görüşmelerinde AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, yasa tasarısı öncesinde ABD’li yetkililerle çok tartışılan 29. Maddeyi görüştüklerini açıkladı. Özdemir’in bu açıklamasının ardından muhalefetten “İcazet mi aldınız yani” tepkisi geldi.

AK Parti’li vekil Özdemir ise, “Hem Avrupa Birliğinin bakış açısı hem Venedik Komisyonunun çalışmalarıyla ilgili burada konuşuldu ama şunun bilinmesini istiyorum. Biz, Meclis kapanmadan önceki dönemde bu konuya ilgi duyan Amerikalı ilgililerle bu yasayı ve özellikle 29’uncu maddeyi konuştuk. Bu yaptığımız düzenleme birçok ülkeye örnek olacak. Dolayısıyla bunu merak ettikleri için bizimle görüşmek istediler. Biz de bu yasanın içeriğini, özellikle 29’uncu maddeyi Amerikalılara anlattık. Onlar da “Bizim dezenformasyon yasamızla sizin yasanız birebir örtüşüyor” dediler, toplantıyı öyle bitirdik” dedi.

Özdemir konuşmasının devamında konuşmaları kimlerle yaptıklarını aktarırken “Amerikan Büyükelçiliği başmüşaviri, Uluslararası Politikalar Şefi” diyerek adresleri işaret etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da görüşmeleri doğrulayarak “Onların talebiyle konuştuk” dedi.

Özdemir’in ABD’li yetkililerle görüştüklerini söylediği 29. Madde, yanlış bilgiyi yayan kişilere hapis cezasını getiriyor.

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com