GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-09-2023 21:33

Erdoğan'dan 'Zengezur' açıklaması: İran'dan geçebilir..

Erdoğan'dan 'Zengezur' açıklaması: İran'dan geçebilir..

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zengezur Koridoru ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ermenistan bu işin önünü açmazsa nereden geçecek? İran'dan geçecek. İran şu anda buna olumlu bakıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik Azerbaycan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, Zengezur Koridoru ile ilgili açıklamalarında şunları kaydetti;

"(Nahçıvan ziyareti) Bizim temennimiz buraları barış koridoru haline getirerek açmaktır. Hala bir savaşın egemen olduğu bir koridoru düşünmek mümkün değil. Çünkü gerek Zengezur gerek Laçın koridorlarını eğer barış koridoru olarak düşüneceksek kavga gürültü olmadan bu işi çözmemiz gerekiyor. Hele hele bunlar raylı sistem olduğunu düşünürsek, Türkiye'den gelen tren Nahçıvan’dan, Ermenistan’dan geçerek Azerbaycan'a gidecek. Ermenistan'dan geçme konusuna gelince. Ermenistan bu işin önünü açmazsa nereden geçecek? İran'dan geçecek. İran şu anda buna olumlu bakıyor, olumlu baktığı için de İran’dan artık Azerbaycan’a geçiş imkanı olabilecek." 

Mehr

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com