DÜNYA
Giriş Tarihi : 22-01-2024 20:51

Ensarullah'tan dünyaya mesaj: İsrail'le bağlantısı olmayan gemiler Kızıldeniz'de güvende..

Ensarullah'tan dünyaya mesaj: İsrail'le bağlantısı olmayan gemiler Kızıldeniz'de güvende..

Yemen'de Husiler, Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırım ve katliamları sonrasında Kızıldeniz'de İsrailli ticaret gemilerine yönelik başlattığı saldırılar sonrasında önemli bir açıklama daha yaptı.

Yemen'de Husiler, gemilerin Kızıldeniz'den geçmesi için en kolay çözümün " İsrail ile bağlantıları olmadığını" ilan etmek olduğunu ve bunu yapan 64 geminin Kızıldeniz'den güvenli bir şekilde geçtiğini açıkladı.

Husi Yüksek Siyasi Konseyi üyesi Muhammed Ali el-Husi, sosyal medya hesabı X'te konuyla ilgili açıklama yaptı.

Husi, gemilerin Kızıldeniz'den güvenli geçişini sağlamak için en basit çözümün otomatik tanımlama sistemlerine "İsrail ile hiçbir bağlantımız yoktur" ibaresinin eklenmesi olacağını açıkladı.

Bu çözümün etkili olduğunun kanıtlandığına dikkat çeken Husi, Siyonist İsrail gemilerine yönelik saldırıların başladığı Kasım ayından bu yana, bu formülü kullanan 64 geminin Kızıldeniz'den güvenli bir şekilde geçtiğini dile getirdi.

Husi, İngiltere ve ABD'nin Yemen'e yönelik saldırılarıyla dünyaya ve özellikle de Avrupa'ya en büyük zararı verdiklerine dikkat çekti.

Kızıldeniz'de son durum ne?

Yemen'deki Husiler, terör rejimi İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına karşılık olarak 31 Ekim 2023 tarihinde itibaren Yemen açıklarında Siyonist İsrail şirketlerine ait ticari gemilere el koymaya ve bazılarına insansız hava araçları ve füzelerle hedef aldı.

ABD güçleri bu süreçte Yemen'den fırlatılan füzeleri ve kamikaze İHA'ları birkaç kez düşürdüklerini açıklamıştı.

Husilerin eylemlerinin ardından birçok denizcilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini askıya alma kararı aldı.

ABD, Husilere karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adı verilen ve küresel deniz ticaretinin güvenliğinin risk altında olması nedeniyle 18 Aralık'ta bir grup ülkenin katıldığı çok uluslu bir "deniz görev gücü" oluşturulduğunu duyurdu.

31 Aralık 2023'te Kızıldeniz'de Siyonist İsrail bağlantılı bir gemiyi ele geçirmeye çalışan üç Husi sürat teknesi ABD helikopterleri tarafından vuruldu.

Husiler, Siyonist İsrail'i desteklediği için 10 Ocak'ta Kızıldeniz'deki bir ABD gemisine füze ve kamikaze insansız hava araçlarıyla saldırdıklarını duyurdu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 11 Ocak'ta ABD ve Japonya tarafından sunulan ve Kızıldeniz'deki Husi saldırılarına derhal son verilmesi çağrısında bulunan bir karar tasarısını kabul etti.

Dünya ticaretinin yaklaşık %12'si Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayan ve Avrupa ile Asya arasındaki en kısa yol olan Süveyş Kanalı'ndan sağlanıyor.

Hürsedahaber

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com