DÜNYA
Giriş Tarihi : 26-01-2024 21:09

Abdulmelik Husi: Filistin halkı yalnız değil, birlikte kazanacağız...

Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, son yaptıkları operasyonlarda 250’den fazla füze ve insansız uçak kullandıklarını açıkladı.

Abdulmelik Husi: Filistin halkı yalnız değil, birlikte kazanacağız...

Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik Husi, Yemen halkına yeniden Filistin’le dayanışma için kitlesel gösteri çağrısında bulundu ve İsrail’e giden gemilere yönelik operasyonların savaş sona erinceye kadar devam edeceğini söyledi.

Seyyid Abdulmelik el-Husi’nin konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

“Arap İsrail çatışmaları tarihinde hiçbir zaman süre ve cinayetlerin büyüklüğü açısından şimdiki kadar büyük bir savaş olmamıştı. Gazze nüfusuna oranla yaralıların yüzdesi dikkate alındığında bu dünyada da benzersiz bir olaydır.

Mücahitlerin ve Gazze halkının direnişi sayesinde artık öyle bir denklem oluştu ki bu denklem içinde siz acı çekiyorsanız, onlar da acı çekiyor. 

Siyonist rejimin cinayetlerinin asli sebebi Amerika’nın tutumudur. Amerikalılar Gazze’nin tam bir kuşatma altında tutulmasında ve Gazze halkına zorunlu insani yardım akışının olmaması konusunda ısrar ediyor. Amerikalı subaylar, Gazze soykırımında suç ortağıdır.

Amerikalılar ne uluslararası deniz ticaretini önemsiyor ne Kızıldeniz’in savaş alanı haline gelmesini önemsiyor ne de Gazze halkına gıda ve ilaç sağlanmasını önemsiyor. Uluslararası deniz ticaretine yönelik herhangi bir savaş yoktur. Denizlerdeki savaş, Amerikan saldırganlığına ve Siyonistlerin cinayetine karşı Filistin halkını desteklemeye yönelik bir savaştır.

Bizim operasyonlarımızda 200’den fazla insansız uçak ve 50’den fazla balistik füze kullanıldı. Bizim operasyonlarımızın başladığı günden bu yana 4 bin 874 ticari gemi bu rotadan geçti. Amerika’nın bizim ülkemize yönelik saldırısının uluslararası yasalarla veya BM Güvenlik Konseyi ile bir alakası yok. Amerika ve İngiltere’nin yaptığı şey uluslararası deniz ticaretine yönelik bir tehdittir ve Kızıldeniz’e kıyısı olan ülkelerin egemenliğinin ihlal edilmesidir.

Bizim hedefimiz Gazze’ye gıda ve ilaç giresini sağlamak ve Siyonistlerin cinayetlerini önlemektir. Amerika ve İngiltere’nin tehditleri ne kadar şiddetlenirse şiddetlensin aksi sonuç verecektir ve bizim kararımız ve tavrımız üzerinde hiçbir etkisi olmayacaktır.

Amerika ve İsrail mallarını boykot etmek ve bunu sürdürmek her zaman vurgulanmalıdır. 

Bizim halkımızın Filistin halkına mesajı şudur: siz yalnız değilsiniz, birlikte kazanacağız. Bu Yemen’in gerçekleşecek olan taahhüdüdür.”

YDH

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com