Ömer Faruk Yazıcı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok yakın durumda olan STK'larımız İsrail'le ticaretin kesilmesi için baskı yapmalıdır

GÜNCEL - 02-01-2024 20:46

Ömer Faruk Yazıcı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok yakın durumda olan STK'larımız İsrail'le ticaretin kesilmesi için baskı yapmalıdır

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, dün İstanbul’da yapılan “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşü sonrasında; "Yürüyüşler, eylemler, mitingler elbet güzeldir; ancak bu faaliyetlerin taçlandırıcısı olarak muhakkak icraat gerekir. Bu çabanızın gerçek manada fayda getirmesi için İsrail’le ticaretin kesilmesi, üslerin kapatılması, İsveç’in NATO'ya girişinin Meclis'te onaylanmaması gibi somut adım ve yaptırımlar konusunda da sizleri gündem yapmaya davet ediyorum" açıklamasını yaptı.

Türkiye Gençlik Vakfı’nın ( TÜGVA) öncülüğünde, Milli İrade Platformu tarafından İstanbul’da Galata Köprüsü’nde “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşü yapıldı. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, yürüyüşle ilgili Twitter (X) hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul halkını Filistin'e destek için gösterdikleri duruşlarından dolayı tebrik etti. Yazıcı ayrıca, yürüyüşlerin yanı sıra somut eylemlerin de gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek, İsrail'e karşı güçlü bir duruş sergilenmesi gerektiğini ifade etti.

Yazıcı'nın açıklamaları şöyle:

“Aziz İstanbulluları, milletimizin kıymetli fertlerini yılın ilk günü Filistin’e destek için bu duruşlarından dolayı tebrik ediyorum. Dünyanın, uluslararası kamuoyunun ve küresel medyanın üç maymunu oynadığı bugünlerde; zulme rıza göstermeyip zalime meydan okuyan tüm hür yürekli insanlara teşekkür ediyorum. Yürüyüşler, eylemler, mitingler elbet güzeldir; ancak bu faaliyetlerin taçlandırıcısı olarak muhakkak icraat gerekir. Erbakan Hocamızın sözleriyle, 'İsrail, ancak güçten anlar…' Bu organizasyonu düzenleyen STK’larımızın her biri sayın Cumhurbaşkanımıza çok yakın durumdadır. Bu çabanızın gerçek manada fayda getirmesi için İsrail’le ticaretin kesilmesi, üslerin kapatılması, İsveç’in NATO'ya girişinin Meclis'te onaylanmaması gibi somut adım ve yaptırımlar konusunda da sizleri gündem yapmaya davet ediyorum. Zira Filistin’in izzetli mücahitleri Türkiye’nin bu süreçte somut anlamda etkin bir rol almadığı sitemini iletiyorlar.”

İslamiAnaliz

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Erdoğan: İsrail'le artık yoğun ticaret ilişkimiz yok..

Erdoğan: İsrail'le artık yoğun ticaret ilişkimiz yok..

24-04-2024 - GÜNCEL

Ak Partili önemli isimden İsrail'le ticarete skandal savunu!

Ak Partili önemli isimden İsrail'le ticarete skandal savunu!

21-04-2024 - GÜNCEL