Amerika'da üniversite kampüsleri Filistin için ayakta! Columbia Üniversitesi yönetimi öğrencilerini tehdit etti.

Okulun rektörü, protestocuların kampları kaldırması için Pazartesi gece yarısına kadar süre tanıdı ve üniversitenin “alternatif seçeneklere” başvuracağı uyarısında bulundu.

DÜNYA - 24-04-2024 19:21

Amerika'da üniversite kampüsleri Filistin için ayakta! Columbia Üniversitesi yönetimi öğrencilerini tehdit etti.

Beyrut merkezli el-Meyadin kanalına göre, Columbia Üniversitesi rektörü Minouche Shafik İsrail'in Gazze'deki soykırımını barışçıl bir şekilde protesto eden öğrencilere ültimatom verdi.

Geçen hafta protesto kampı kuran ve o zamandan beri eyaletlerdeki diğer üniversitelere de yayılan öğrencilere müdahale etmek üzere başta Columbia Üniversitesi olmak üzere birçok eyaletteki kampüslere polis güçleri sevk edilmişti. 

Shafik daha önce protestocuların güçlü mücadelesi karşısında New York Polis Departmanı'nı kampları kaldırmaya çağırmış ve gösteri alanına yapılan polis baskını sırasında 100'den fazla eylemci tutuklanmıştı.

Rektör tehdidinde öğrencilere ''ya kampı sona erdirmek için yönetimle bir anlaşmaya varacaklarını ya da okulun kampı dağıtmak için farklı bir yaklaşıma başvuracağını'' söyledi.

Minouche Shafik, protestocuların kampları kaldırması için Pazartesi gece yarısına kadar süre verdi. Bu arada öğrenciler tehditlere boyun eğeceklerine ve kampı dağıtacaklarına dair hiçbir işaret vermedi ve Shafik'in talebi üzerine kalabalığa saldırmaya hazırlanan polis güçleriyle yüzleşmek için gösteri alanına daha fazla akın etti.

Sosyal medya kullanıcılarına göre New York Polis Departmanı “terörle mücadele” güçlerini protesto alanına gönderdi.

ABD Senatosu Pazartesi günü, Gazze'deki soykırım 200 günden fazla bir süredir devam ederken İsrail işgaline 26 milyar dolardan fazla fon ve silah sağlayan bir tasarıyı kabul ederek ülke çapındaki protestocular arasında daha da büyük bir öfkeye yol açmıştı.

Rektör Shafik, ''Birkaç gündür, öğretim üyeleri, yöneticiler ve Üniversite Senatörlerinden oluşan küçük bir grup, kampın dağıtılması, dağılması ve ileriye dönük üniversite politikalarının izlenmesi için temelleri görüşmek üzere öğrenci organizatörleriyle diyalog halindeydi. Bu görüşmelerde bir anlaşmaya varılması için bu gece yarısına kadar süre var.” dedi.

Shafik, “Bu görüşmelerin başarılı olmasını umuyorum. Eğer başarılı olamazlarsa, öğrencilerin dönemi tamamlayıp mezun olabilmeleri için Batı Çimenliği'ni boşaltmak ve kampüste sükûneti yeniden sağlamak üzere alternatif seçenekleri değerlendirmek zorunda kalacağız.” diye ekledi.

Gazze'deki soykırıma son verin

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üniversiteler, Filistin ve Gazze'yi destekleyen, “İsrail” ile yapılan tüm anlaşmaların sona erdirilmesi ve işgal varlığından el çekilmesi çağrısında bulunan öğrenci protestolarında tarihi bir artışa tanık oldu.

Öğrenciler ayrıca ABD'nin “İsrail ”e verdiği desteğin ve soykırım savaşına katılımının sona erdirilmesini talep etti.

Gazze'de Sağlık Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail soykırım savaşı sonucunda ölen Filistinlilerin sayısının 34 bin 183'e, yaralananların ise 77 bin 143'e yükseldiğini belirterek, saldırının birçok kurbanının enkaz altında ve ambulans ve sivil savunma ekiplerinin erişemediği yollarda mahsur kaldığını kaydetti.

Columbia Üniversitesi öğrencileri ise okul yönetimi ve terörle mücadele ekiplerinin baskısına rağmen kamplarını terk etmemeyi sürdürüyor.

YDH

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
ABD: Türkiye'nin İsrail kararı ilişkilerimizi etkilemez..

ABD: Türkiye'nin İsrail kararı ilişkilerimizi etkilemez..

04-05-2024 - DÜNYA

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü:  Akdeniz'deki İsrail bağlantılı gemileri de hedef alacağız...

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü: Akdeniz'deki İsrail bağlantılı gemileri de hedef alacağız...

04-05-2024 - DÜNYA