Now Over:Bütün limanlar, işgalci İsrail'e sevkiyata kapatılsın..

GÜNCEL - 28-12-2023 22:35

Now Over:Bütün limanlar, işgalci İsrail'e sevkiyata kapatılsın..

Siyonist işgalcilerin limanlarına gemi yollayarak ticaretini devam ettirdiği iddia edilen Limak Holding protesto edildi. Toplanan bir grup aktivist sloganlar atarak Limak holdingi protesto etti.

İşgalci siyonistlerin Gazze'de yaklaşık üç aydır yaptığı vahşi soykırım ve saldırıları devam ediyor. Bu süreçte Türkiye ve işgal rejimi arasındaki ticari ilişkiler tartışılmaya devam ediyor.

Siyonist işgalcilerin limanlarına gemi yollayarak ticaretini devam ettirdiği iddia edilen Limak Holding protesto edildi. Now Over Organization tarafından toplanan bir grup aktivist sloganlar atarak holdingi protesto etti.

Sloganların ardından Now Over Organization adına Nesibe Şanlı okudu. İşgalcilerle ticarete tepki gösteren Şanlı, "Rahatsız etmeye geldik…" dedi.

Şanlı, "Gazze’de üç aydır artarak devam eden katliam herkesin malumudur. Hala Mısır kapısı aktif çalışmıyor ve 2 milyar Müslüman bir tır yardımı bile iletemedik. Şahsi acziyetimiz dışında devlet olarak da şu ana kadar ne anlaşmalar askıya alındı ne elçi geri gönderildi ne de bir ambargo uygulandı. Ticaret Bakanımız 'israile giden gemiler özel şirketlere aittir' diye açıklama yaptı. Paradan başka derdi olmayan kapitalistleri kendi haline bırakırsanız onlar işine bakar. Devlet olarak irade gösterilmeli." ifadelerine yer verdi.  

"Bütün limanlar, israile sevkiyata kapatılsın"

İşgalcilerle çalışan tüm şirketleri protesto ettiklerini dile getiren Şanlı, şunları söyledi:

"Bugün burada israil ile çalışan, tedarikçiliğini yapan, hayat suyu taşıyan bütün şirketleri protesto ediyoruz. Sembolik olarak belirlediğimiz bu holding gibi birçok firma sanki hiçbir şey olmamış, olmuyormuş gibi alışverişlerine devam ediyor. Bu pervasızlığı, bizim tepkisizliğimizden almaktalar. Biz Müslümanlar olarak hem bu şirketleri hem de onlara yol verenleri rahatsız etmeye devam edeceğiz... Bunların limanından her gün gemiler kalkıyor. Gıda, petrol, demir, çimento, sarf malzeme ihtiyaçları bizim topraklarımızdan gideriliyor. Bütün limanlar, israile sevkiyata kapatılsın…"

"Türkiye israili besleyen Ceyhan boru hattının vanasını kapatmalıdır"

Son olarak Şanlı, "Malezya nasıl israile gelen giden gemilere limanlarını kapattıysa, Kolombiya nasıl israil elçisini gönderdiyse, Yemen nasıl boğazları daralttıysa Türkiye de yapmalıdır. Türkiye’yi temsilen Botaş, Bakü’den gelip israili besleyen Ceyhan boru hattının vanasını kapatmalıdır. Bu noktada söz hakkı ne devletin ne özel teşebbüslerindir. Bu gibi olağanüstü durumlarda söz hakkı; milli servetimizin de devletin de asli sahipleri olarak, bu topraklarda yaşayan halklarındır. israil nasıl BM kararlarına, uluslararası hukuka uymuyorsa sizler de imzalanan anlaşmalara uymayabilirsiniz. Amerika ve israil, nasıl Dünya’dan gelen özgür halkların sesine kulağını kapayıp hesap vermekten kurtulamayacaksa, sizlerde toplum vicdanında unutulmayacaksınız... Siyonist sermaye ve ortakları hesap verecek…"şeklinde belirtti.

Basın açıklaması sonrası üzerinde "hayırlı işler" yazılı temsili kefenlenmiş bir bebek cesedi holdingin önüne bırakıldı.

Temsili kefenlenmiş bebek cesedi bırakılması esnasında holding çalışanları ile eylemciler arasında kısa bir arbede yaşandı.

Nesibe Şanlı'nın Okuduğu Açıklamanın Tam Metni:

Rahatsız etmeye geldik…

Gazze’de üç aydır artarak devam eden katliam herkesin malumudur.

Hala Mısır kapısı aktif çalışmıyor ve 2 milyar Müslüman bir tır yardımı bile iletemedik.

Şahsi acziyetimiz dışında devlet olarak da şuana kadar ne anlaşmalar askıya alındı ne elçi geri gönderildi ne de bir ambargo uygulandı.

Ticaret Bakanımız “İsrail’e giden gemiler özel şirketlere aittir” diye açıklama yaptı. Paradan başka derdi olmayan kapitalistleri kendi haline bırakırsanız onlar işine bakar. Devlet olarak irade gösterilmeli…

Bugün burada İsrail ile çalışan, tedarikçiliğini yapan, hayat suyu taşıyan bütün şirketleri protesto ediyoruz. Sembolik olarak belirlediğimiz Limak holding gibi birçok firma sanki hiçbir şey olmamış, olmuyormuş gibi alışverişlerine devam ediyor.

Bu pervasızlığı, bizim tepkisizliğimizden almaktalar.

Biz Müslümanlar olarak hem bu şirketleri hem de onlara yol verenleri rahatsız etmeye devam edeceğiz...

Limak Port limanından her gün gemiler kalkıyor. Gıda, petrol, demir, çimento, sarf malzeme ihtiyaçları bizim topraklarımızdan gideriliyor.

Bütün limanlar, İsrail’e sevkiyata kapatılsın..

Malezya nasıl İsrail’e gelen giden gemilere limanlarını kapattıysa, Kolombiya nasıl israil elçisini gönderdiyse, Yemen nasıl boğazları daralttıysa Türkiye’de yapmalıdır

Türkiye’yi temsilen Botaş, Bakü’den gelip İsrail’i besleyen Ceyhan boru hattının vanasını kapatmalıdır.

Bu noktada söz hakkı ne devletin, ne özel teşebbüslerindir. Bu gibi olağanüstü durumlarda söz hakkı; milli servetimizin de devletin de asli sahipleri olarak,

bu topraklarda yaşayan halklarındır.

İsrail nasıl BM kararlarına, uluslararası hukuka uymuyorsa sizler de imzalanan anlaşmalara uymayabilirsiniz

İsrail ve Amerika, nasıl Dünya’dan gelen özgür halkların sesine kulağını kapayıp hesap vermekten kurtulamayacaksa, sizlerde toplum vicdanında unutulmayacaksınız...

Siyonist sermaye ve ortakları hesap verecek…

hertaraf.com

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Gazze için insanlığın vicdanı sokakta...

Gazze için insanlığın vicdanı sokakta...

28-04-2024 - GÜNCEL

Yeni Şafak, 2021’de yazmış: Kürecik’teki bilgiler İsrail’e aktarılıyor..

Yeni Şafak, 2021’de yazmış: Kürecik’teki bilgiler İsrail’e aktarılıyor..

28-04-2024 - GÜNCEL