Mazlumder İnsan Hakları Okulu Son Dersle Sona Erdi..

GÜNCEL - 06-01-2024 21:00

Mazlumder İnsan Hakları Okulu Son Dersle Sona Erdi..

Mazlumder ''İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği'' Adana şubesinin 18 Kasım 2023 tarihinde başlatmış olduğu İnsan Hakları Okulu derslerinin sonuncusu olan ''Küresel Siyaset ve İnsan Hakları Emperyalizmi'' başlıklı ders, bu hafta 6 Ocak 2024 tarihinde saat 14,00 da Mazlumder Adana şubesinin kendi bürosunda, Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Eğitimci Ali Öner tarafından yapıldı.

Ali Öner, özetle; Küresel siyasetin, sermayenin onaylayabileceği etkenlerden oluştuğunu belirterek, BM, AB İnsan hakları örgütleri batılı hükümetler için İnsan hakları tanımları, kendileri için farklı islam ve doğu toplumları için farklıdır.

Gazze özelinde gördüğümüz soykırımın görülmemesi batılı devlet yönetimlerince görülmemesi bundandır. BM de veto yetkisi olan 5 ülke, sermayenin emrinde, çıkar gruplarından oluşur.

İnsan hakları kavramı da saflığını yitirmiş kavramların başında gelmektedir.

Gazze protestolarında, batıdaki eylemselliğin daha görünür ve etkin olmasının sebebi doğu/islam ülkelerindeki baskıcı yönetimlerin kendi halklarını sindirmesidir.

Batının bizi sömürmek için kullandığı argüman, " bizden adam olmaz"  düşüncesidir. Bunun içini doğu toplumu pasif kadercilik anlayışıyla dinsel bir yapıyla desteklemiştir.

Uluslararası siyasette güçlüler istediğini yapar, zayıflar katlanır. Kanıta gerek yoktur güçlünün kanısı yeterli görülür. Çözüm; insanın kendinden başlamak üzere, aileler, eğitim kurumları, STK’lar ve devletin çabalarında yatmaktadır. Bunun için; rasyonel eğitim, doğru üretim teşvikleri, tarımın desteklenmesi, hukukun üstünlüğü, özgürlüklerin hayata hâkim olması sıralanabilir.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Gazze için insanlığın vicdanı sokakta...

Gazze için insanlığın vicdanı sokakta...

28-04-2024 - GÜNCEL

Yeni Şafak, 2021’de yazmış: Kürecik’teki bilgiler İsrail’e aktarılıyor..

Yeni Şafak, 2021’de yazmış: Kürecik’teki bilgiler İsrail’e aktarılıyor..

28-04-2024 - GÜNCEL