Irak Direnişi, İsrail hava üssünü vurdu..

Irak Direnişi İsrail hava üssünü ve askeri bölgeyi insansız hava araçlarıyla vurdu.

DÜNYA - 27-03-2024 06:38

Irak Direnişi, İsrail hava üssünü vurdu..

Irak'taki İslami Direniş, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerle dayanışma amacıyla İsrail hedeflerine yönelik yeni operasyonlar düzenlediğini açıkladı.

Irak Direnişi bu sabah erken saatlerde Telegram kanalında yayımladığı açıklamada, ilk operasyonun işgal altındaki Filistin topraklarındaki Ovda hava üssünü insansız hava araçları kullanarak hedef aldığını söyledi.

İslami Direniş açıklamasında "Irak'taki İslami Direniş mücahitleri, 26.03.24 tarihinde İsrail'in Ovda Hava Üssünü insansız hava araçlarıyla hedef aldı" denildi.

İkinci operasyonda ise Direniş’in insansız hava araçları yine işgal altındaki topraklarda bulunan İsrail'in Speer askeri tesisini vurdu.

Açıklamada "Irak İslami Direnişi savaşçıları bu sabah, 27/3/2024 Çarşamba günü, Siyonist işgalcinin işgal altındaki topraklarımızda bulunan 'Speer' askeri tesisini insansız hava araçlarıyla hedef aldı" denildi.

Irak Direnişi, operasyonların İsrail'in Gazze halkına yönelik son katliamlarına yanıt olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Irak'taki İslami Direniş son aylarda Gazze halkıyla dayanışma amacıyla Ben Gurion Havaalanı'na, Tel Aviv'deki bir elektrik santraline ve İsrail'in önemli limanlarına yönelik çok sayıda saldırı da dahil olmak üzere birçok önemli operasyon gerçekleştirdi.

Ayrıca Washington'un Gazze'deki İsrail soykırımına verdiği desteğe tepki olarak, Irak ve komşu Suriye'deki ABD askeri üslerine de saldırdılar.

Bu hafta Irak İslami Direnişi, pazar günü erken saatlerde İsrail rejiminin işgal altındaki topraklardaki Savunma Bakanlığı’nın merkezini bir insansız hava aracıyla hedef almıştı.

İslami Direniş tarafından yapılan açıklamada, "Irak'taki İslami Direniş savaşçıları, 3/24/2024 Pazar günü şafak vakti, İsrail'in işgal altındaki topraklardaki Savunma Bakanlığı’nın genel merkez binasını insansız hava aracıyla hedef aldı" denilmişti.

YDH

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yemen Silahlı Kuvvetleri İsrail’i vurdu

Yemen Silahlı Kuvvetleri İsrail’i vurdu

26-04-2024 - DÜNYA

Hizbullah en az 2 bin İsrail askerini öldürdü ve yaraladı...

Hizbullah en az 2 bin İsrail askerini öldürdü ve yaraladı...

26-04-2024 - DÜNYA