Hizbullah: Suriye’de intihar saldırıları yaptıran fetvalarınız nerede?

Hizbullah’ın Lübnan parlamentosundaki milletvekillerinden Hüseyin el-Hac Hasan, Filistin direnişinin hala çok güçlü olduğunu belirterek bölge ülkelerinin tutumunu eleştirdi.

DÜNYA - 04-03-2024 21:58

Hizbullah: Suriye’de intihar saldırıları yaptıran fetvalarınız nerede?

 Hizbullah’ın yayın organlarından el-Ahd’ın haberine göre Hizbullah’ın Lübnan parlamentosundaki milletvekillerinden Hüseyin el-Hac Hasan, Gazze savaşının direniş seçeneğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ispat ettiğini söyledi.

Hizbullah milletvekili Hüseyin el-Hac Hasan, “Gazze savaşı, bu dünyada zayıflara yer olmadığını ispat etti. Bu dünya yalnızca gücün ve silahın dilinden anlıyor. Hak yalnızca direnişle alınabiliyor” dedi.

İsrail rejiminin kendisine verilen sınırsız desteğe rağmen Filistin direnişi karşısında başarısız olduğunu savunan Hizbullah milletvekili Hüseyin el-Hac Hasan, şunları söyledi:

İsrail direniş komutanlığına bir fiske bile vuramadı

“Filistin direnişi düşmanı hedeflerine ulaşmada başarısız kıldı. Filistin direnişi hala çok güçlü, Filistin direnişinin tünelleri yerli yerinde duruyor. Bu, düşmanın kendisi tarafından bile itiraf edilen bir gerçekliktir.

Siyonist düşman tek bir esirini dahi sağ olarak geri alamadı. Birçok esirini kendisi öldürdü. Düşman, Filistin direnişinin komutanlığında bir sıyrık bile meydana getiremedi. Siyonistlerin kendileri bile stratejik hedeflerin gerçekleştirilemediğini itiraf etti.”

Hizbullah milletvekili Hüseyin el-Hac Hasan, İsraillilere de seslenerek şunları söyledi:

“Onca savaş uçaklarıyla, yeni Nazi ordusu, çoğunluğunu kadınların ve çocukların oluşturduğu 30 bin insanı şehit ettiniz. 70 binden fazla insanı yaraladınız. 150’den fazla gazeteci, doktor ve yardım görevlisini şehit ettiniz. Peki ne elde ettiniz? Sizler hastaneleri işgal edip sağlık personelini kaçırdınız. Hastaneleri, okulları, kiliseleri, camileri bombaladınız. Bütün bunlara rağmen direnişin size verdiği zararları gizlediniz.”

Amerikan rejiminin İsrail’e verdiği sınırsız destek vererek ve BM’de ateşkes kararlarını engelleyerek Gazze’deki soykırımın suç ortağı olduğunu belirten Hizbullah milletvekili Hüseyin el-Hac Hasan, “Biden, İsrail cinayetlerinin suç ortağıdır bu yüzden de yargılanmalıdır. Uluslararası Adalet Divanı, düşmanın uluslararası yasalara uyması gerektiğini belirtti; ancak düşman Gazze’nin er-Reşid caddesinde bir kez daha katliam yaptı” dedi.

Siz ABD’nin müttefiki değil, araçlarısınız 

Hizbullah milletvekili Hüseyin el-Hac Hasan, kendilerini Amerikan müttefiki olarak niteleyen bölge ülkelerinin tavrını da eleştirerek şunları söyledi:

Sizin ordularınız, donanmalarınız nerede? Suriye ve Irak’ı yok etmek için tekfircilere verdiğiniz paralarınız nerede?  Binlerce tekfirciye Irak’ta ve Suriye’de intihar saldırıları yaptıran fetvalarınız nerede?

“Sizler, Amerika’nın müttefikleri değilsiniz; Amerika’nın kuyruğu ve politikalarını uygulamak için kullandığı araçlarsınız. Sizin ordularınız, donanmalarınız nerede? Suriye ve Irak’ı yok etmek için tekfircilere verdiğiniz paralarınız nerede?  

Binlerce tekfirciye Irak’ta ve Suriye’de intihar saldırıları yaptıran fetvalarınız nerede? Medyalarınız nerede? Diplomasiniz nerede? Gazze’de her gün gerçekleştirilen katliamlar karşısında Arap Birliği nerede? Sizler, elektrikleri dahi kesik olan Gazze hastanelerindeki çocukların hayatını kurtarmak için Gazze’ye ilaç, gıda ve akaryakıt gönderebilmekten bile acizsiniz.”

YDH

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yemen Silahlı Kuvvetleri İsrail’i vurdu

Yemen Silahlı Kuvvetleri İsrail’i vurdu

26-04-2024 - DÜNYA

Hizbullah en az 2 bin İsrail askerini öldürdü ve yaraladı...

Hizbullah en az 2 bin İsrail askerini öldürdü ve yaraladı...

26-04-2024 - DÜNYA