Galata Köprüsü'nde Filistin’e destek yürüyüşü: 'Bu iş ateşkesle bitmez'

Galata Köprüsü’nde gerçekleştirilen Filistin mitinginde Bilal Erdoğan, savaşın ateşkesle bitmeyeceğini belirterek herkesi boykota çağırdı. Mitinge çağrı yapan Berat Albayrak ise söz almadı.

GÜNCEL - 01-01-2024 13:21

Galata Köprüsü'nde Filistin’e destek yürüyüşü: 'Bu iş ateşkesle bitmez'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetimindeki TÜGVA öncülüğünde 300’den fazla kurum, Galata Köprüsü’nde Filistin’e destek olmak için miting düzenledi. Sabah ezanıyla Eminönü’ne yürüyen binlerce insan 7 Ekim 2023 sonrası İsrail’in Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırıları protesto etti. Miting kürsüsünden katılımın 250 bin olduğu açıklanırken, Bilal Erdoğan’ın yanı sıra Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa ve Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın gibi isimler konuşma gerçekleştirdi. Mitinge çağrı videosunda görüntü veren Berat Albayrak ise konuşma yapmadı.

SABAH NAMAZINDAN SONRA GALATA KÖPRÜSÜ'NE YÜRÜDÜLER

Ayasofya, Süleymaniye Sultan Ahmet ve Yeni Camii’ndeki sabah namazının ardından Filistin'e destek olmak ve İsrail’i protesto etmek isteyenler Galata Köprüsü’ne yürüdü. Yürüyüşe İstanbul'un yanı sıra şehir dışından da katılım gerçekleşirken, Fatih ve Eyüp ilçelerinde trafiğin artması nedeniyle uzun kortejler oluştu.

Yürüyüş kortejinde, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti İstanbul milletvekili Süleyman Soylu, Bilal Erdoğan ve Selçuk Bayraktar da yer aldı.

EBU HUBEYDE PANKART VE FOTOĞRAFLARI TAŞINDI

Vapurlardan Filistin bayrakları açılırken, Galata Köprüsü’nde tekbir sloganları atıldı. Miting alanında en dikkat çeken karelerden biri ise Hamas’ın askeri kanat sorumlusu Ebu Hubeyde’yi gösteren pankart ve fotoğraflar oldu. Yüzlerini Ebu Hubeyde gibi kamufle eden gençler, ellerinde Ebu Hubeyde fotoğraflarıyla mitinge katılanlar, "Filistin davası zafere kadar sürecek" sloganlar attı. Saat 08.30’da kürsü konuşmaları başladı.

BİLAL ERDOĞAN: ‘BU İŞ ATEŞKESLE BİTMEYECEK’

Bilal Erdoğan kürsü konuşmasında, 7 Ekim sonrası Filistin’de yaşananları soykırım olarak niteledi. Erdoğan, İsrail’i Nazi Almanya’sına benzeterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İsrail her gün yüzlerce insanı ve çocuğu katletti. Dünya buna seyirci kaldı. Biz bu sabah yılın ilk gününün sabahında İstanbul'dan bütün dünyaya haykırmak istiyoruz. 12 şehidimiz ve binlerce Filistinli için uyanık olduğumuzu söylüyoruz. Filistin'de düşen şehitlerin de askerlerimizin de aynı odak tarafından öldürüldüğünü biliyoruz. Bizler kayıtsız kalamayız çünkü Kudüs bizim ilk kıblemiz. Bizler kayıtsız kalamayız çünkü Selahattin Eyyübi'den Fatih Sultan Mehmet'e kadar topraklarımız kanla sulandı. Topraklarımız üzerinde gözü olanların gözünü çıkarmak için bizler kayıtsız kalamayız. Yüzbinler olarak biliyoruz ki yıllar boyunca verdiğimiz şehitlerin katillerinin kim olduğunu biliyoruz. Bizler bizi fırkalara bölmek isteyenlerin asıl dertlerini biliyoruz. Medyada suni gündemler oluşturup Filistin davasını sulandırmaya çalışıyorlar, mülteci düşmanlığı yapıyorlar. Bu iş ateşkesle bitmeyecek, Filistin davası sürdükçe boykota devam edeceğiz ki sermaye sahipleri ayağını denk alsın."

‘GAZZE’YE SELAM OLDU’

Bilal Erdoğan’ın ardından Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa da yaptığı konuşmayla mitingi düzenleyenlere ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘davalarında’ yanlarında oldukları için teşekkür ederek Gazze’den selam getirdiğini belirtti. Faed Mustafa, “Kuran'da söylediği gibi zulme karşı savaşan mutlaka kazanacaktır. Türk milletinin insanları, bütün katliamlara karşı bildirdiğiniz tavrınız Gazze'ye selam oldu” dedi.

FİLİSTİN BÜYÜKELÇİSİ: ‘NETANYAHU TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE GİDECEK’

Faed Mustafa, Cebaliye'den Kudüs'ten, Mescidi Aksa'dan ve bütün kamplardan Türkiye’ye selam getirdiğini sözlerine ekleyerek şöyle devam etti: “Biz Filistinliler olarak acı çekiyoruz. Biz çok üzülüyoruz, Gazze şehrinde zalimler her şeyi hedef alıyor. Bizim davamızı saptırmaya çalışıyorlar. Bütün bunlara rağmen zaferden hiç sapmadık. Her zaman dini ve siyasi haklarımız ebedi kalacaktır. Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya olan inancımız bozulmayacaktır. Muhakkak yavrularımız ve çiçeklerimizden birisi İsrail'in işgalini bitirecektir. Değerli Türk Hükümeti 1 Ocak 1960'taki gibi şehidimiz Yaser Arafat Filistin devrimine başlamıştır. Zaferi kazanana kadar durmayacağız ve göç etmeyeceğiz. Netanyahu tarihin çöplüğüne gidecektir. Türk halkına teşekkür ederim.”

‘CANI CEHENNEME UYUYANIN’

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da mitinge konuşmacılardan biriydi. Ali Yalçın, miting saatinde uyuyanlar için "Canları cehenneme" dedi. Yalçın, şunları söyledi:

“Canı cehenneme yerleşimci adı altında işgalcileri götürüp Filistin'e yerleştirenlere. Canı cehenneme 'bugün 12 yaşında bir kızı öldürdüm ama çocuk arıyorum' diyenlere. Okul, hastane demeden her yeri bombalayanların canı cehenneme. İnsan onuruna, insan haysiyetine sahip çıkmak için 2023'de yaşadığımız felaket ve Gazze'de yaşanan soykırım 2024'te son bulsun.”

Gazete Duvar

Neler Söylendi?

Asaf Bayar

Berat Albayrak söz almasa da çok önemli değil. Filistin'i ne kadar önemsediğini çok iyi biliyoruz. 4 ay önce
DİĞER HABERLER
Erdoğan: İsrail'le artık yoğun ticaret ilişkimiz yok..

Erdoğan: İsrail'le artık yoğun ticaret ilişkimiz yok..

24-04-2024 - GÜNCEL

Ak Partili önemli isimden İsrail'le ticarete skandal savunu!

Ak Partili önemli isimden İsrail'le ticarete skandal savunu!

21-04-2024 - GÜNCEL