Ensarullah Aden Köfrezi'nde bir ABD gemisi vurdu..

Yemen ordu sözcüsü General Yahya Seri, Aden Körfezi’nde Amerika’ya ait bir gemiyi vurduklarını açıkladı.

DÜNYA - 07-03-2024 11:48

Ensarullah Aden Köfrezi'nde bir ABD gemisi vurdu..

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri Yemen ordusunun Aden Körfezi’nde füzelerle vurduğu Amerika’ya ait Confidence adlı gemide yangın çıktığını söyledi.

General Yahya Seri, Amerikan gemisinin Yemen ordusunun uyarılarını dikkate almadığını bu sebeple Yemen ordusunun da gemiyi uygun deniz füzeleriyle vurduğunu söyledi.

Aden Körfezi ve Kızıldeniz’den geçecek gemilerin Yemen ordusunun uyarılarını dikkate alması gerektiğini belirten General Yahya Seri, Yemen ordusunun uyarısını dikkate almayan gemilerin ilk füzenin isabetinden sonra bölgeyi terk etmelerini istedi.

Yemen ordusunun Filistin halkı konusundaki dini, ahlaki ve insani sorumluluklarını yerine getirmeye devam edeceğini belirten General Yahya Seri, Gazze’ye yönelik abluka devam ettiği sürece Yemen ordusunun da Aden Körfezi ve Kızlıdeniz’deki operasyonlarını sürdüreceğini ifade etti.

Öte yandan el-Cezire televizyonuna demeç veren Amerikan rejiminden bir yetkili, Yemen ordusunun operasyonlarına karşı dünya devletlerinden yardım istedi.

El Cezire televizyonunun X hesabı üzerinden duyurduğu habere göre Amerikalı yetkili, “Dünya hükümetlerini Husi militanlarının saldırılarını durdurmak için bize katılmaya çağırıyoruz” dedi.

YDH

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yemen Silahlı Kuvvetleri İsrail’i vurdu

Yemen Silahlı Kuvvetleri İsrail’i vurdu

26-04-2024 - DÜNYA

Hizbullah en az 2 bin İsrail askerini öldürdü ve yaraladı...

Hizbullah en az 2 bin İsrail askerini öldürdü ve yaraladı...

26-04-2024 - DÜNYA