Eğitimciler ve Annelerden İncirlik Prostestosu...

Gökkuşağı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği hanımları, ‘’Eğitimciler ve Anneler’’ olarak 20 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 16:00 da İncirlik Amerikan üssü Nizamiye Kapısı önünde eylem gerçekleştirdi.

GÜNCEL - 21-12-2023 13:14

Eğitimciler ve Annelerden  İncirlik Prostestosu...

ADANALI EĞİTİMCİLERDEN İNCİRLİK PROTESTOSU

Gökkuşağı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği hanımları, ‘’Eğitimciler ve Anneler’’ olarak 20 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 16:00 da İncirlik Amerikan üssü Nizamiye Kapısı önünde eylem gerçekleştirdi. Ezgiler eşliğinde alana gelen bayanlar sloganlar eşliğinde Nizamiye önünde kanlı bebekler ve boş tabaklar dizerek, Mescidi Aksa'yı koruma adına savaşan Gazze'de oluk oluk akıtılan kanları temsilen Amerikan üssü İncirlik önünde temsili kanlar döktüler.

Program Kuran-ı Kerim tilaveti ve Serap Bozkurt Hoca hanımın Kıyamet suresi meali okumasıyla başladı.

Konuşmacı Mavi Marmara Gazisi Eğitimci Fevziye Şenoğlu, 7 Ekim Aksa Tufanı öncesi ve sonrası yaşananları genel değerlendirmesi ve eylemin amacını anlatan, konuşmasını sloganlarla taçlandıran Fevziye Şenoğlu, konuşmalarında 7 Ekim Aksa Tufanı için ‘Şanlı gün! Bugün onur günümüzdür. Aksa Tufanı uyanışımız, dirilişimiz ve direnişimizdir dedi. Zalimler toplanıyor ve toplanacak. Ama biz Allah'ın izniyle galip geleceğiz. Allah 'ın her zerreden hesap soracağı gün; herkes yaptığının karşılığını görecek. Yer haberlerini haykıracak. İşte o gün Gazze’de kutlu direniş varken siz ne yaptınız? Zalim Amerika’nın üssü sizin şehrinizde, sizin ülkenizde sizin devlet liderlerinizin elleriyle ayakta duruyorken ne yaptınız diye sorulduğunda biz onlara karşı zulmü ve zalimliklerini haykırdık! Demek için buradayız. Meleklerin, yerlerin ve göklerin, burada bulunan halk, esnaf ve görevlilerin şahitliğinde Allah için buradayız. Bu üsler kapanana, zulümler son bulana kadar buradayız.’ İfadelerini kullandı.

Program Felak ve Nas surelerinin Arapça ve Türkçe okunması ve ayetlerde yer alan büyücülerin şerrinden Allah’a sığınmanın önemi vurgulandı.

‘Bugün haklımızı Allah’ın adı ile aldatan AKP Amerika’nın işbirlikçisidir. Katil İsrail, İşbirlikçi AKP!’ sözleriyle 7 Ekim’den buyana ‘Kudüs kırmızıçizgimizdir!’ sloganları atan AKP kınandı.

75 gündür ticari, siyasi, diplomasi hiçbir yaptırım uygulanmayan İsrail’e İncirlik üssü ve Kürecik radar üssü ile desteklenmesi kınandı.

Bunun yanında halkın büyülenmiş gibi yaşanan olaylara tepkisiz kalmasına dikkat çekildi.

Katil Amerika Adana’dan defol! , Katil Amerika Ortadoğu’dan defol! Sloganlarının ardından Kur’an-ı Kerim tilavet eşliğinde oturma eylemi ile devam etti.

Oturma eylemi sonrası Gazze’de insanlık dışı muamelelere, soykırımın getirdiği ciddi açlığa dikkat çekmek amacıyla boş tabaklar Tekbirler eşliğinde kırıldı.

Nizamiye önünde Allah’a yakarış ve dua ile tamamlanan eylem İncirlik caddesinde yürüyüş, halkı bilinçlendirme, esnaflara zalimin karşısında olma noktasında emri maruf ibadeti ile devam etti.

Yürüyüş esnasında esnaflara ve halka Filistin bayrağı ve kefiye hediye edildi. Sesimize kulak veren halkın desteği ile yürüyüş devam etti. Akşam namazı ile eylem sona erdi.

Gazze, Mescid-i Aksa Özgür olana dek bizler durmayacağız. Yaşasın İslam!

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Erdoğan: İsrail'le artık yoğun ticaret ilişkimiz yok..

Erdoğan: İsrail'le artık yoğun ticaret ilişkimiz yok..

24-04-2024 - GÜNCEL

Ak Partili önemli isimden İsrail'le ticarete skandal savunu!

Ak Partili önemli isimden İsrail'le ticarete skandal savunu!

21-04-2024 - GÜNCEL