Bursa’dan yükselen nida: İsrail’le ticareti kesmeyen tüm yetkililere, mezhep fitnesiyle direnişi karalayanlara yazıklar olsun!

GÜNCEL - 12-02-2024 21:48

Bursa’dan yükselen nida: İsrail’le ticareti kesmeyen tüm yetkililere, mezhep fitnesiyle direnişi karalayanlara yazıklar olsun!

11 Şubat Pazar günü, Bursa Şehreküstü Meydanı’nda, EDEB Platformu tarafından “Aksa Tufanı ve Gazze’ye Destek, İsrail ve Amerika’yı Tel’in Basın Açıklaması” düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Volkan Tekdemir tarafından okunan basın bildirisinde Aksa Tufanı’nın tarihin önemli bir Furkan’ı olduğunun altı çizilerek, bu savaşta direnenler ve direnenlerin yanında yer alan tüm kesimler övüldü.

İşgalci Siyonist katillere, İsrail’i en büyük projeleri olarak gören ve her türlü desteği vererek cinayetlere ortak olan Büyük Şeytan Amerika’ya ve yüz yıldır oluşturduğu tüm kavramları İsrail’in katliamlarını desteklemek için ayaklar altına alan, kendi putlarını İsrail için yiyen Vahşi Batı Medeniyeti’ne, İngiltere, Fransa ve Almanya’ya lanet edildi.

Aksa Tufanı sürecinde Filistin’e desteğini esirgeyen, İsrail’le ticaretini kesmeyen, limanlarını kapatmayan, diplomatik ilişkilerini kesmeyen tüm yetkililere, mezhepçi ve ırkçı fitnelerle direnişçileri yaralayanlara, karalayanlara yazıklar olsun denildi.

Emperyalizme karşı direnmeyi bilen, Çanakkale’de, Kut’ul Amare’de küstah emperyalistleri korkusuzca alaşağı etmeyi bilen bir milletin tarihe “lanet okunan ve yazıklar olsun denilenler” arasında geçmemesi gerektiği vurgulandı. Halkın, onurlu direnişin yanında durarak ya direniş erleri gibi şehit olup Allah’a verdiğimiz sözü tutmak istediği ya da Allah’a verdiği sözü değiştirmeden sırasını beklemek isteği haykırıldı.

Basın açıklamasının tam metni ise şöyle;

Bismillahirrahmanirrahim.

Hamd alemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. O’nun Resulüne, Resulün pak ehl-i beytine, seçkin ashabına ve izleri sıra yürüyen izzet ve şeref ehli mü’minlere salat ve selam olsun.

“Mü’minlerden öyle adamlar vardır ki, Allah’a verdikleri söze sâdık kaldılar. İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirmiştir (şehit olmuştur). Bir kısmı da (şehit olmayı) beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir.”

Ahzab Suresi 23. ayet

“İman edenler, Allah yolunda savaşırlar. İnkâr edenler de tâğût yolunda savaşırlar. O hâlde, siz şeytanın dostlarına karşı savaşın. Şüphesiz şeytanın hilesi zayıftır.”

Nisa Suresi 76. ayet

Bugün 128. Gününü dolduran Aksa Tufanı Savaşı, insanlık tarihinin dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır. Tarihte çok az savaş vardır ki, bu savaş kadar maskeleri düşürmüş, hakikati ortaya yere sermiştir. Artık gören gözler için hakikat çok açıktır. Artık işiten kulaklar için hakikat çığlık olmuş haykırılmaktadır. Artık akıl sahipleri için hakikati görmek için yeterince delil ortadadır.

Bugün bu meydanda apaçık ortada duran bu hakikatle verdikleri söze sadık kalanları selamlayacağız, Tağut yolunda, sahte ve uyduruk tanrılar için savaşan zalimleri lanetleyeceğiz ve yapmaları gerekeni yapmayanlara zulmü el altından destekleyenlere, sessiz kalanlara da yazıklar olsun diyeceğiz.

İnsanlık onurunun küresel şer ekseniyle yaptığı bu savaştan kimileri alnının akıyla çıktılar. Onlara selam ediyoruz.

Öncelikle selam olsun, rahmet olsun, mübarek olsun 28 bin şehide ki, onlar tarihin en zalim güçleri karşısında mazlum olarak şehit oldular. Selam olsun onlara ki, onlar Allah’a verdikleri sözlerini yerine getirdiler. Onların pak ve mübarek kanları, zalimin zulmünü tüm açıklığıyla ortaya serdi. Onların şehadetleri zalimlerle anlaşıp, el sıkışarak mazlumların yanında olunamayacağı gerçeğini tüm dünyaya gösterdi.

Selam olsun, 68 bine yakını yaralanan ve 1 milyon 900 bini evsiz kalan Gazze halkına. Onlar Allah’a verdikleri sözü asla değiştirmediler. Siyonist işgalcilerin zulmüne boyun eğmediler. Büyük şeytan Amerika ve Siyonist işgalcinin planlarını bozdular. Zulmün en koyusunda, katliamın ortasında direnişi ve topraklarını terk etmediler.

Selam olsun, 7 Ekimden bu yana destansı bir direnişe imza atarak 962’si tank olmak üzere 1108 zırhlı işgal aracını birkaç yüz dolarlık el Yasinlerle imha eden binlerce işgal askerini cehenneme gönderen Gazze’nin direniş erlerine. Onlar bu ümmetin onuru, bu asil direnişin öncüleridirler.

Selam olsun, Filistin direnişinin önderlerine, komutanlarına. İşgalci Siyonistlerin zindanlarında yıllarca işkence gördüler. En yakın dostlarını, arkadaşlarını, kardeşlerini, evlatlarını ve ailelerini şehit verdiler. Ancak tüm bunlar onların kararlılığını ve direncini arttırdı.

Selam olsun, tüm imkansızlıklarına rağmen Gazze üzerindeki boğucu ablukanın kaldırılması için Kızıldeniz’i İsrail’e ve yardakçılarına kapatan, İsrail, Amerikan ve İngiliz gemilerini vuran Yemen direnişçilerine. Selam olsun Yemen halkına! Kendilerini bombardımana tutan dünyanın en zengin 24 ülkesinden değil Allah’tan korktuklarını söyleyerek Filistin halkının yanından ayrılmadılar.

Selam olsun, Kuzey cephesinde İsrail ordusuna büyük kayıplar verdiren, Aksa Tufanı başladıktan bir gün sonra Filistin halkının yanında savaşa giren ve 180 den fazla şehit veren Lübnan direnişine.

Selam olsun, İsrail’in en güney ucundaki işgalci üsleri, Suriye ve Irak’taki Amerikan üslerini vurmaya devam eden Iraklı ve Suriyeli direnişçilere. Bu yolda birçok şehitler verdiler ama Amerika ve İsrail’e rahat vermediler.

Selam olsun, Siyonist işgalciyi savaş suçu ile yargılatan Özgürler Ülkesi Güney Afrika’ya.

Selam olsun, Siyonist İsrail’le diplomatik ilişkilerini kesenlere.

Selam olsun, Avrupa’dan, Latin Amerika’ya, Asya’dan Avusturalya’ya dünyanın dört bir yanında işgali ve soykırımı durdurmak için canla başla meydanlarda slogan atan dünyanın özgür vicdanlı halklarına.

Selam olsun, Siyonist İsrail mallarını boykot edenlere,

Selam olsun, Filistin halkı için dua eden her dile, yazan her kaleme.

Aksa Tufanı savaşının tağutlarına, tağutun yanında saf bağlayanlarına lanet ediyoruz.

Öncelikle kahrolsun ve lanet olsun Siyonist İsrail’e. 76 yıldan bu yana kutsal mabedimiz Mescid-i Aksa’yı ve Filistin topraklarını işgal altında tutan lanetli topluluğa. Tüm insani değerlerini kaybetmiş insan görünümlü şeytanlara.

Kahrolsun ve lanet olsun Amerika’ya. Siyonist işgalciyi Ortadoğu’nun kalbine yerleştirmelerine. İsrail her gün Gazze’ye tonlarca bomba atarken tüm ekonomik, siyasi ve askeri gücüyle en büyük projemiz dediği İsrail’i korumasına.

Kahrolsun ve lanet olsun Vahşi Batı Medeniyetine, İngiltere’ye, Fransa’ya, Almanya’ya… Yüzyıllardır dünyaya pazarladığı medeniyet değerlerini İsrail’in katliamlarını meşrulaştırmak adına çiğneyen sahtekârlığa. Kendini doğruluk ve insanlığın merkezi olarak gösteren sınırsız yalan ve vahşetine.

Kahrolsun ve Lanet olsun Gazze’ye ulaşan yardım kapılarını kapatanlara. İsrail’e Kızıldeniz’i kara yoluyla açanlara

Yazıklar olsun, Siyonist İsrail’le diplomatik bağlarını kesmeyenlere, limanları Siyonistlere kapatmayanlara.

Yazıklar olsun, azalmasından korktukları ticaretleri yüzünden İsrail’e demir, çelik, gaz, yakıt ve her türlü ihtiyacını gönderenlere.

Yazıklar olsun, ırkçı ve mezhepçi kindarlıklarıyla direnişi yaralayanlara, karalayanlara. İftiralar atarak temiz zihinleri bulandıranlara. Duyarlılıkları azaltarak İşgalci Siyonistlere hizmet edenlere.

Yazıklar olsun, direnişin kayıplarından haz duyanlara, Katillerle aynı safta buluşanlara.

Yaşadığı topraklara adalet getiren Gazi hükümdarların, hükümdarlarına hakikati söylemekten korkmayan gönül sultanlarının, Çanakkale’de emperyalizme geçit vermeyen şehitlerin, Kut’ul Amare’de kibirli İngiliz emperyalistlerini esir alan yiğitlerin torunları olarak biz tarihe kahredilen, lanet okunan ve yazıklar olsun denilenler olarak geçmek istemiyoruz.

İstiyoruz ki, biz hakka, hakikate ve adalete şahit olalım, insanlık da bize selam dursun.

İstiyoruz ki, ya Allah’a verdiğimiz sözü tutanlardan ya da verdiğimiz sözü unutmayıp sırasını bekleyenlerden olalım.

İstiyoruz ki, kibirli ve azgın müstekbirlerin, büyük şeytanların, lanetli Siyonistlerin tehditlerine boyun eğmeyelim. Bize yakışanı yapalım, onlar tağut yolunda savaşırlarken biz de Allah yolunda savaşalım.

Allah’ım dini, dili, ırkı, rengi, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun tüm onurlu insanları dünyanın en kötü şeytanları karşısında birleştiren, içimizdeki fitneci kindarların maskelerini düşüren ve tüm şeytani kötüleri ayan beyan açığa çıkaran Aksa Tufanı’na ve direnişin yiğit erlerine vaat ettiğin zaferi en kısa zamanda nasip eyle.

İslamiAnaliz

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Erdoğan: İsrail'le artık yoğun ticaret ilişkimiz yok..

Erdoğan: İsrail'le artık yoğun ticaret ilişkimiz yok..

24-04-2024 - GÜNCEL

Ak Partili önemli isimden İsrail'le ticarete skandal savunu!

Ak Partili önemli isimden İsrail'le ticarete skandal savunu!

21-04-2024 - GÜNCEL