Bursa EDEB Platformu üyeleri, Filistin direnişine selam durdu; hükümete çağrı yaptı: Üsleri kapat, ticareti kes...

Bursa EDEB Platformu üyeleri, 15 Temmuz Şehitler (Şehreküstü) Meydanı’nda İsrail’i telin eden bir basın açıklaması yaptı.

GÜNCEL - 19-12-2023 23:36

Bursa EDEB Platformu üyeleri, Filistin direnişine selam durdu; hükümete çağrı yaptı: Üsleri kapat, ticareti kes...

Bursa EDEB Platformu üyeleri, 15 Temmuz Şehitler (Şehreküstü) Meydanı’nda İsrail’i telin eden bir basın açıklaması yaptı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan basın açıklamasında 7 Ekim 2023’te başlayan Aksa Tufanı’nın modern dünyada pek çok kabulümüzü derinden sarstığı, yüce Allah’ın az toplulukların mağrur ordulara karşı iman üzere mucizevi bir zafer nasip ettiği üzerinde duruldu.

Açıklamada Amerika’nın başını çektiği Batı dünyasının çirkin yüzünün İsrail’e verdiği destekle tamamen gün yüzüne çıktığı, Amerika ve Batı dünyasının İsrail’in gerçekleştirdiği katliamların ortağı olduğu vurgulandı. Amerikan ve Batı hükümetlerinin aksine halkların Aksa Tufanı’nın yarattığı insanlık sınavından başarıyla geçtiği, Gazze halkına verdiği destekle Batı toplumlarının kendi yöneticileri üzerinde baskı oluşturmayı başarabildiği ifade edildi. Gazze halkının iman ve direnişinin seküler Batı insanının kalbini aydınlattığı, İŞİD ile eşleştirilen İslam algısını değiştirdiği ve Batı toplumlarında İslam’a yönelişi arttırdığı vurgulandı.

Amerika ve Batı hükümetleri İsrail ardında saf tutarken İslam ülkelerinde ve ülkemizde milliyetçi, ırkçı ve mezhepçi yaklaşımların Filistin davası etrafında birleşmeyi engellemeye çalıştığı hatta kimi zaman İsrail’i destekledikleri üzerinde duruldu.

Türkiye’nin bu süreçte bazı siyasilerin Filistin direnişçilerine yönelik olumsuz açıklamalarına rağmen söylem düzeyinde İsrail’e karşı ve İsrail’i suçlayan bir söyleme sahip olduğu belirtildi. Bu söylemin Türkiye halkı tarafından takdir görmekle bir halkın hükümet yetkililerinden somut adımlar beklediği vurgulandı.

Bu somut adımlar;

-        Malatya/Kürecik radar üssünün kapatılması,

-        İncirlik terör üssünün kapatılması,

-        İsrail'e akaryakıt ve gaz akışını sağlayan boruların kapatılması,

-        İsrail'e demir çelik ihracatının durdurulması,

-        Türkiye limanlarından İsrail'e mal sevkiyatının engellenmesi,

-        İsrail'le tüm siyasi ve diplomatik ilişkilerin kesilmesi,

-        Gazze'de yapılan katliamlara katıldıktan sonra ülkemize gelen İsraillilerin yakalanarak soykırım suçuna katılmak ve savaş suçu işlemekle yargılanmaları,

-        İsrail’in bütün siyasi ve askeri liderleri hakkında yakalama kararı çıkarılması

olarak somutlaştırıldı.

Gazze halkının ve Filistin direnişinin yanında olmanın ve İsrail’e karşı olmanın bir insanlık ırk, renk, dil ya da din meselesi değil insanlık meselesi olduğu üzerinde duruldu. Filistin özgürleşinceye kadar Filistin halkının yanında durulacağı, Gazze’deki soykırım bitene kadar meydanlarda olunacağı, İsrail’e fiili yaptırımlar gerçekleşene kadar hakkı söylemeye devam edileceği ifade edildi.

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Hasan Bitmez’in Kudüs şehidi olarak anılmasıyla birlikte Yahya Sinvar, Muhammed Dayf,  İsmail Heniyye, Ziyad Nehale gibi Filistin direnişinin aktörleri, Hamas ve İslami Cihad başta olmak üzere tüm Filistin direniş örgütleri selamlandı. Yemen direnişinin Ebu Ubeyde’si olarak tanımlanan Yahya Seri anılırken, İsrail'e karşı askeri operasyonlarını devam ettiren Yemen ve Lübnan direnişçileri ile Amerika'nın üslerini bombalayan Irak ve Suriye direnişçileri selamlandı.

“Gazze ve Filistin halkına destek veren İsrail zulmüne karşı atılan her füzeyi, her mermiyi, her taşı, her sloganı, her tviti destekliyoruz. Direnişe destek veren her açıklamanın yapılan her boykotun yanındayız” ifadeleri kullanılırken hiçbir bölünmeye müsaade edilmeden insanlık cephesi olarak şeytani Siyonist ittifakın yenileceği vurgulandı.

Basın açıklaması Kudüs Şehitlerinin aziz ruhları ve Filistin direnişinin zaferi için yapılan dua ile sona erdi.

İslamiAnaliz

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Erdoğan: İsrail'le artık yoğun ticaret ilişkimiz yok..

Erdoğan: İsrail'le artık yoğun ticaret ilişkimiz yok..

24-04-2024 - GÜNCEL

Ak Partili önemli isimden İsrail'le ticarete skandal savunu!

Ak Partili önemli isimden İsrail'le ticarete skandal savunu!

21-04-2024 - GÜNCEL