Ak Parti Hükümeti'ne hakkı haykıran imam açığa alındı..

Bitlis Tatvan Cami İmamı Mesut Adabağlı, “İsrail” ile devam eden ticarete tepki gösterdikten sonra açığa alındı. İmam Adabağlı’nın açığa alınma gerekçesi olarak; “sosyal medyaya düşen videosu neticesinde, hutbe dışına çıkması ve doğaçlama olarak konuşma yapması” gösterildi.

GÜNCEL - 20-12-2023 20:05

Ak Parti Hükümeti'ne hakkı haykıran imam açığa alındı..

Bitlis Tatvan Cami İmamı Mesut Adabağlı, “ İsrail” ile devam eden ticarete tepki gösterdikten sonra açığa alındı. İmam Adabağlı’nın açığa alınma gerekçesi olarak; “sosyal medyaya düşen videosu neticesinde, hutbe dışına çıkması ve doğaçlama olarak konuşma yapması” gösterildi.

Hükümetin, Gazze’de katliam sürerken “İsrail” ile ticareti sürdürmesini kürsüde eleştiren Adabağlı’nın videosu sosyal medyada büyük beğeni toplarken, iktidara yakın yüzler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

“Neden Ordularınızı Sürmüyorsunuz?”

Adabağlı, söz konusu videosunda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bizi idare edenlere uyanın demek zorundasınız Müslümanlar. Vallahi siz siyasetçilerinizi hangi partiden olursanız olun. Siyasetçilerinizi gördüğünüzde 'Allah'tan korkmuyor musunuz?, Müslümanlığınızı mı yitirdiniz? İnsanlarımıza ne oldu? Neden kalkmıyorsunuz ayağa? Neden ordularınızı sürmüyorsunuz? Ticareti niye kesmiyorsunuz?' diye söylemezsek hesap veremeyiz vallahi. O suçun ortağı oluruz vallahi. Öyle sadece Amerika'yı, ‘İsrail'i suçlamak ucuzculuktur.

Yerli ve yabancı bütün iş birlikçilerini, hainleri, kafirleri, münafıkları, müşrikleri, fasıkları, Müslüman olduğu halde korkakları, zavallıları, bütün suç ortaklarını konuşmak zorundayız sevgili Müslümanlar. Bugün uyanmayacaksak ne zaman uyanacağız?."

“İsrail” ile ilişkilere bu şekilde tepki gösteren Bitlis Tatvan Cami İmamı Mesut Adabağlı'ın açığa alındığı ortaya çıktı.

İslamiAnaliz

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Erdoğan: İsrail'le artık yoğun ticaret ilişkimiz yok..

Erdoğan: İsrail'le artık yoğun ticaret ilişkimiz yok..

24-04-2024 - GÜNCEL

Ak Partili önemli isimden İsrail'le ticarete skandal savunu!

Ak Partili önemli isimden İsrail'le ticarete skandal savunu!

21-04-2024 - GÜNCEL