Bu hukuksuzluğa son verilsin! Filistin İçin Bin Genç'ten 5 kişi tutuklandı..

Farklı siyasi görüşten öğrencilerin bir araya geldiği "Filistin İçin Bin Genç" isimli oluşumdan 5 kişinin "Cumhurbaşkanına Hakaret" suçundan tutuklandığı bildirildi.

GÜNCEL - 05-05-2024 19:50

Bu hukuksuzluğa son verilsin! Filistin İçin Bin Genç'ten 5 kişi tutuklandı..

Filistin için Bin Genç adlı platformdan beş kişi, Filistin Toprak Günü için düzenledikleri yürüyüşte "Katil İsrail, iş birlikçi Erdoğan" sloganı sebebiyle cumhurbaşkanına hakaret suçundan tutuklandı. Platformdan, "Erdoğan, Türkiye'nin İsrail ile 9.5 milyar dolar hacmindeki ticaretini itiraf etti.  Daha dün 8 aydır sürdürdükleri ticareti itiraf edenler, bugün 'tek bir Filistinli kardeşimizin canı cebinize giren kanlı paradan değerlidir' diyen 5 arkadaşımızı yargılıyorlar. Soruyoruz, bir halk katledilirken katille ticaret yapmak suç değil de soykırıma ortak olmayın demek mi suç? İsraile çeliğinden enerjisine kaynak sağlamak suç değil de ticareti kesin, işgalciyle iş birliğine son verin demek mi suç" açıklaması yapıldı.

Avukatlarının açıklamasına göre; 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınanların önemli bir çoğunluğu tahliye edildi ancak aynı zamanda Filistin İçin Bin Genç’in eylemlerine katıldığı tespit edilen 5 kişi tutuklandı.

Platformdan konuya ilişkin olarak yapılan açıklama şöyle:

"Çağlayandayız, 5 arkadaşımız 30 Mart Filistin Toprak günü için düzenlediğimiz eylem gerekçe gösterilerek tutukluğa sevkedildi. Barışcıl şekilde gerçekleşen, hiçbir saldırı ve gözaltının olmadığı, sadece Filistin halkının Siyonist işgale karşı direnişinin sesini yükselttiğimiz eylemde attığımız 'Katil İsrail, iş birlikçi Erdoğan' sloganı sebebiyle arkadaşlarımız cumhurbaşkanına hakaret suçuyla yargılanıyor. Aylardır, Filistin halkının talebi neyse eylemlerimizde biz onu dillendiriyoruz. İsrail ile ticareti sürdürmek soykırıma ortak olmaktır, Filistin'e ihanettir Siyonistlerle tüm ilişkiler ticaret derhal kesilsin çağrısını haykırıyoruz.

"Ticaret yapmak suç değil, son verin demek mi suç?"
Dün Erdoğan, Türkiye'nin İsrail ile 9.5 milyar dolar hacmindeki ticaretini itiraf etti.  Daha dün 8 aydır sürdürdükleri ticareti itiraf edenler, bugün 'tek bir Filistinli kardeşimizin canı cebinize giren kanlı paradan değerlidir' diyen 5 arkadaşımızı yargılıyorlar. Soruyoruz, bir halk katledilirken katille ticaret yapmak suç değil de soykırıma ortak olmayın demek mi suç? İsraile çeliğinden enerjisine kaynak sağlamak suç değil de ticareti kesin, işgalciyle iş birliğine son verin demek mi suç?

"Kanlı ticaret için icazeti kimden aldınız?"
Dostlarımız 'İsraille ticaret kesilsin demeniz için size kim emir veriyor, kim tarafından fonlanıyorsunuz' diye sorgulanıyor.Biz mücadele emrini yalnızca onurlu Filistin direnişinden alıyoruz! Soruyoruz, peki siz 8 aydır soykırımı fonlayan, artık itiraf ettiğiniz kanlı ticaretiniz için icazeti kimden aldınız? Esas suç; Filistin halkı tüm dünyanın gözleri önünde katledilirken, elinizdeki yaptırım gücünü kullanmayıp bu kanlı ticareti durdurmak için soykırımın 8.ayına kadar beklemektir. Esas suç Gazze harap olana, on binlerce Filistinli katledilene kadar israile yaptırım uygulamamaktır. Esas suç Filistin işgalden özgürleşene kadar değil yalnızca ateşkese kadar ticareti durdurma kararı alıp soykırımcı israilin meşruiyetini tanımaktır. Esas suç iki devletli çözümü savunarak Siyonist yapının varlığını kabul etmektir. Tekrar ediyoruz... Siyonistlerle iş birliği yapanları ifşa etmek suç değil, göğsümüzde onur nişanesidir. Filistin için 5 değil, binlerce genciz, hepimizi yargılayacak yeriniz var mı! Filistin direnişinin yolundan yürüyeceğiz, mücadelemizden vazgeçmiyoruz. Yüreği Filistinle atan herkesi dayanışmaya çağırıyoruz. Yaşasın küresel intifada, kahrolsun siyonistler ve iş birlikçileri!"

İslamiAnaliz

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Gazze gerginliğine rağmen Tel Aviv'den dikkat çeken hamle: İsrail diplomatik personeli Türkiye'ye geri gönderiyor

Gazze gerginliğine rağmen Tel Aviv'den dikkat çeken hamle: İsrail diplomatik personeli Türkiye'ye geri gönderiyor

13-05-2024 - GÜNCEL

Ankara Filistin Dayanışma Platformu Refah Saldırıları için ABD'yi Elçilik Önünde Protesto Etti..

Ankara Filistin Dayanışma Platformu Refah Saldırıları için ABD'yi Elçilik Önünde Protesto Etti..

08-05-2024 - GÜNCEL