DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Muhammed Acar
Muhammed Acar
Giriş Tarihi : 03-01-2021 21:00

Neyin Var?

Bir şeyiniz olsun.

Dört elle sarılacağınız, muhafaza edeceğiniz, uğruna kavgaya tutuşacağınız bir şeyiniz olsun. Bir düşünceniz, hedefiniz, umudunuz olsun. Yoksa tenhadasınız.

İlle de bir şeyiniz olmalı. İnanacağınız, güveneceğiniz, bitkin düştüğünüz zaman sizi motive edecek bir şeyiniz. Bir fikir, bir önder, bir hedef... Ama mutlaka dört elle sarılacağınız bir şeyiniz olmalı.

Saldırıların vız geleceği, sımsıkı sarılıp sahipleneceğiniz, sakınacağınız bir şeyiniz olsun. Hayat bir şeyi olanlar için anlamlıdır. İnanan ve idealleri olan insanların kuvvetine erişmek zordur. Onlarla yarışıp galip gelmek hiç kolay değildir.

Koruyacak, sakınacak bir şeyi olmayanlara üzülmek gerek. Hedefsiz bir ömür, boşa geçmiş, aldanış dolu bir zaman diliminden ibarettir. Bir şeyi olmayanların, bir ideale sarılmayanların hayatı, Kur'an'ın deyimiyle oyun ve eğlenceden ibarettir. Onlar, arkasında iyilikle anılacakları bir şey bırakmayan zavallılardır.

İnsanın vazgeçilmezleri olmalı. Ne hayret vericidir ki, insanların çoğu hedefsiz, inançsız, idealsiz yaşamaktalar. Bunların içinde ilim-bilim insanları dahi var. Yiyip içmeyi yaşamak sanıyorlar. Ne ucuz aldanıyorlar.

Gün aşırı fikir değiştiren, fikr-i sabiteleri olmayan insanlara aydın denir mi? Ahlaki erdemlerin eksikliğini duymayan, bu eksikliği gidermek için risk almayan okumuşlara aydın dense ne olur!

Bir şeyin olsun kardeşim. İnanacağın, uğruna bedel ödeyeceğin bir şeyin. İster yazar ol, ister tüccar, ister işçi. Bir şeyleri sahiplenmen gerek seninde. "Uzmanlık alanım değil" diyerek köşeye çekilemezsin. İnancın, erdemin, idealin kurumsallaşması olmaz. Bütün bir toplumla olur kalkınma, ilerleme ve gelişme.

Dar bakışlı, sığ, üretemeyen insanlarla dolu her taraf. Birçok ekranda her akşam konuşanların ekseriyeti, çok konuşan lakin boş konuşan insanlardan ibaret.

İbretle ve acıyarak bakıyorum:

Söyleyecek bir şeyi olmayanlar, söyleyecek çok şeyi olanlara sataşıyor. Fikirsizler, düşünen, akleden, sorgulayan zihinleri hor görüyor. Fakat bir türlü başaramıyor, bir türlü hakka karşı galip gelemiyorlar. Arz, söyleyecek sözü olanların kelimeleri ve galibiyetleriyle süslenmiş.

“Kim Allah'ı, O'nun Resulünü ve iman edenleri veli-dost edinirse, hiç şüphe yok ki galip gelecek olanlar Hizbullah'dır.” / Maide 56

NELER SÖYLENDİ?
@
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA