Yemen’den çifte operasyon..

Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusunun sözcüsü General Yahya Seri, bu sabah yaptığı açıklamada, Yemen Deniz Kuvvetleri’nin, Amerikan-İngiliz saldırganlığına yanıt kapsamında birtakım operasyon gerçekleştirdiğini açıkladı.

DÜNYA - 19-02-2024 14:50

Yemen’den çifte operasyon..

Yemen Deniz Kuvvetleri’nin, Aden Körfezi'nde bulunan RUBYMAR adlı bir İngiliz gemisini vurduğunu açıklayan Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusunun sözcüsü General Yahya Seri, bir Amerikan uçağını (MQ9) da uygun füzeyle düşürdüklerini duyurdu.

Yahya Seri, operasyonun “bugüne kadar saldırı ve kuşatma altında olan Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkını desteklemek” ve Yemen’e yönelik “ABD-İngiliz saldırganlığına yanıt vermek” için gerçekleştirildiğini açıkladı.

 “Yemen Deniz Kuvvetleri’nin, Aden Körfezi'nde bulunan İngiliz gemisi RUBYMAR’a çok sayıda uygun deniz füzesi ile nitelikli bir askeri operasyon gerçekleştirdiğini” bildiren Yahya Seri, açıklamasında şu bilgileri verdi:

“Ciddi şekilde hasar gören gemi,  tamamen durmak zorunda kaldı. Ayrıca geminin, maruz kaldığı büyük hasar sonucunda Aden Körfezi'nde batma riski bulunuyor.”

Yahya Seri, operasyon sırasında gemi mürettebatının güvenli bir şekilde çıkış yapmasını sağladıklarını bildirdi.

Yemen ordu sözcüsü, bu operasyon haricinde, Yemen hava savunmasının, Hudeyde'de İsrail rejimi adına Yemen’e karşı “düşmanca görev yapan” bir Amerikan uçağını (MQ9) da uygun füzeyle düşürdüklerini açıkladı.

Yahya Seri, açıklamasının sonunda şu hususu vurguladı: “Yemen Silahlı Kuvvetleri, sevgili Yemen'i savunmak ve Filistin halkını desteklemek için tüm düşman hedeflere karşı daha fazla askeri tedbir almaktan ve daha nitelikli operasyonlar düzenlemekten çekinmeyecektir. Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Kızıldeniz ve Arap Denizi’ndeki operasyonları, saldırganlık durana ve Gazze Şeridi üzerindeki kuşatma kaldırılana kadar durmayacaktır.”

Yemen ordusu, İsrail’e yük götüren gemiler ile İsrail rejiminin gemilerinin geçişini güvence altına almak için Yemen’e saldıran Amerika ve İngiliz gemilerinin Kızıldeniz’den geçişine izin vermiyor.

YDH

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Hamas: Blinken’ın ateşkesle ilgili açıklamaları işgali temize çıkarma hareket üzerinde baskı oluşturma girişimidir

Hamas: Blinken’ın ateşkesle ilgili açıklamaları işgali temize çıkarma hareket üzerinde baskı oluşturma girişimidir

01-05-2024 - DÜNYA

Hizbullah-işgal rejimi gerilimi tırmanıyor: Askerleri taşıyan araç imha edildi..

Hizbullah-işgal rejimi gerilimi tırmanıyor: Askerleri taşıyan araç imha edildi..

01-05-2024 - DÜNYA