Vedat Kahyalar'ın hazırladığı OSB projeleri 2023 planına alındı...

GÜNCEL - 19-01-2023 11:23

Vedat Kahyalar'ın  hazırladığı OSB projeleri 2023 planına alındı...

Mak.Müh.Girişimcilik uzmanı, Adana eski OSB Bolge müdürü Vedat Kahyalar,  kendisinin hazırladığı, Adana Karataş Sera OSB, Adana Karataş Su Ürünleri OSB projelerinin, 2023 yılı yatırım programına alınmasını, sosyal medyadan tesadüfen öğrendiğini söyleyerek, üzüntülerini beyan etti.

Kahyalar, haklı olarak projeler için 2008 den beri emek ve bilgisini ortaya koyarak, fiilen de 4 yıl çalışmış, yer seçimleri, parselasyon, fizibilite raporlarının hazırlanması, yatırımcılara tanıtma, bakanlığa sunumlar ve projenin kabulü için büyük çabalar göstermiş. En ince detaylara kadar, isabetli bir yatırım bölgesi kurmak için; başta yatırımcılar, üniversite, STK'lar, medya nezdinde emek etmiş birisi olarak buruk bir sevinç yaşamış bir uzman.

Vedat Kahyalar, konuyla ilgili ; "Bir Adanalı olarak,uzun yıllardan beri sanayi bölgeleri,sanayi odası ve ilgili ortamlarda yaşadığını,

Türkiye'nin geleceğinin tarımsal ve endüstriyel üretimde olduğuna inanan biriyim; Ankara Sanayi Odası Genel Sekreterliği ve Adana Hacı Sabancı OSB Bölge Müdürü, OSB'ler üst kuruluşunda görev yapmış bir mühendis ve yönetici olarak ülkeme hizmet ettim. Başta sanayi üretimi olmak üzere, tarım ve balıkçılığın ülkemizin geleceğinde çok önemli boyutlara ulaşması gerektiğine inanıyorum. Bu projeler bu deneyim ve bilgilerin sonucunda ortaya çıktı. Tarıma dayalı sanayi bölgeleri için, çalışmalara fiilen 2015 yılında başladık. ATO'da oluşturulan Tarım Kurulu ve teknik bir ekip ile birlikte 2017 sonunda SERA OSB, 2019 yılında SU ÜRÜNLERI OSB tamamlandı. Yatırımcılardan büyük ilgi gördü. Ancak bürokrasinin ve siyaset dünyasının ilgisi ile ancak 2023 yılında yatırım planına alınabildi. Proje o kadar önemliydi ki, ABD'de bile yayımlandı. Türkiye’nin kg başına ihracat ortalamasının 1 doların altında olduğu ve bu iki bölgeden ihraç edilecek ürünlerin 6 ila 20 dolar olacağı düşünüldüğünden projenin önemi tam olarak ortaya çıkar." dedi.

Kahyalar, Bakan Prof.Vahit  Kirişçi’ye Teşekkür Etti.

Kahyalar, "ayrıca goreve gelir gelmez, projelere özel ilgi gösteren ve sonuçlandıran Tarım ve Ormancılık bakanı Vahit Kirişçi'ye teşekkür ederim" dedi.

Projelerin tam kapasite ile çalışmaya başlamasıyla birlikte tarımsal üretimde verim artışının yanında yüksek katma Değer ve istihdam sağlayacağı,ihracatta artış yaşanacağını gururla göreceğiz.

Kahyalar,Yatırım bölgelerimizin ülkemize örnek olmasını diliyorum diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ak Parti Diyarbakır Milletvekili, trolleri boşa çıkardı: İran'ın yanında yer almak farzdır, danışıklı dövüş diyenler insafsızdır

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili, trolleri boşa çıkardı: İran'ın yanında yer almak farzdır, danışıklı dövüş diyenler insafsızdır

18-04-2024 - GÜNCEL

Hamas'tan Erdoğan'a teşekkür mesajı..

Hamas'tan Erdoğan'a teşekkür mesajı..

17-04-2024 - GÜNCEL