Şehit Aruri'nin kardeşi: Katiller direnişi kıramayacak...

FİLİSTİN - 06-01-2024 21:04

Şehit Aruri'nin kardeşi: Katiller direnişi kıramayacak...

Lübnan'da katil MOSSAD ajanları tarafından 8 mücahitle birlikte şehit edilen Salih el-Aruri'nin kız kardeşi Delal el-Aruri, ağabeyinin suikasta uğramasının Filistin direnişi ve mücadelesini kıramayacağını, "şehadetin" onun en çok istediği şey olduğunu ifade etti.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 2 Ocak'ta terörist İsrail’e ait insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda şehit edilen HAMAS Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Aruri’nin annesi Aişe ve kız kardeşi Delal, işgal altındaki Batı Şeria’da Ramallah kentinin kuzeyindeki Arura beldesinde bulunan Salih el-Aruri’nin aile evinde AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Ağabeyinin kendisiyle en son 7 Ekim’de iletişim kurduğunu ve güvenlik açısından daha sonra temasa geçmediğini belirten 60 yaşındaki kız kardeş, "Salih’in suikasta uğraması Filistin direnişini asla kırmayacak, bu durum işgalcilerin (İsrail) başarısızlığının kanıtıdır" dedi.

“Bir gider bin geliriz!”

Delal, "Her şeyde bir hikmet var, Salih’in suikasta uğraması Filistin halkını direnişten kesinlikle vazgeçirmeyecek, yeni liderler çıkacak" diye konuştu. İsrail’in 2002’de Cenin kentinde yaptığı saldırıları hatırlatan Delal, şöyle devam etti: "İsrail 2002’de Cenin Mülteci Kampı’nda nasıl bir suç işledi ve öncekinden daha güçlü bir nesil çıktı. Şimdiki savaşa şahit olan mevcut nesli siz düşünün.

Allah’a şükrederiz, şehadet ve şeref ümmetin ve Filistin halkınındır. Salih’in kanı da diğer şehitler gibi Gazze halkının kanından daha kıymetli değil, şehadet onun isteğiydi ve buna erişti."

"Salih, katillerin öldürme isteğinden daha çok şehadeti istiyordu”

Ağabeyiyle geçen Haziran ayının sonunda son hac mevsiminde Suudi Arabistan’da görüştüğünü belirten Delal, Filistin’e dönmesinin ardından Filistin-Ürdün sınırında İsrail istihbaratı tarafından sorgulandığını söyledi. Delal, "İsrailli subay bana Salih’i sordu, onun çok şükür güçlü olduğunu söyledim. O da bana kendisinin suikasta uğrayacağını ve az zamanının kaldığını söyledi" diye konuştu.

İsrailli subaya, "Allah’ın yazdığından başkası bizim başımıza gelmez. Salih, sizin onu öldürmek istediğinizden daha çok şehadeti istiyor" cevabını verdiğini aktaran Delal, ağabeyinin öldürülmesinin ardından ailesinin Batı Şeria’da taziye değil, tebrik evleri açmasını vasiyet ettiğini söyledi.

Delal, Salih el-Aruri’nin örnek bir kardeş ve baba olduğunu belirterek, "Bizi mutlu etmek için çocukken harçlıklarından bize bir şeyler alırdı, bu şekilde büyüdü" ifadesini kullandı.

Yıllar önce eşini kaybettiği ve hapishaneye girdiği için ağabeyinin çocuklarına baktığını belirten Delal, Salih’in doğduğu Arura beldesinde örnek ve sevilen bir kişi olduğunu, diğer gruplara mensup kişilerce de sevildiğini aktardı.

Delal, Aruri’nin şehit edilmesinin ardından düzenlenen protestolara ilişkin, “İşgalcilerin yaptıklarına rağmen Batı Şeria, Salih’in suikastı nedeniyle öfkelendi. Bu durum, işgalcilerin her şeyde başarısız olduklarına dair bir mesajdır” görüşünü dile getirdi.

İsrail güçlerinin 31 Ekim 2023’te Aruri’nin Arura beldesindeki evini patlayıcılarla yıkmasına ilişkin Delal, "İşgalciler Salih’in evini yıktı, biz taşı düşünmüyoruz, umurumuzda değil, Salih de pek umursamamıştı" dedi.

Aruri’nin şehit edilmesinin ardından doğduğu Arura beldesi ve ailesinin evi HAMAS flamalarıyla süslendi.

Teröristler taziye evini bastı

Terörist İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentine baskın yaparak HAMAS'ın önceki gün öldürülen Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri için düzenlenen taziye toplantısını dağıttı.

Teröristler, Filistinli grupların Aruri'nin şehit edilmesi dolayısıyla El Halil'de düzenlediği taziye toplantısını bastı. Havaya ateş açan ve göz yaşartıcı gaz atan İsrail güçleri, taziye toplantısını dağıttı. Onlarca kişi, atılan göz yaşartıcı gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdi.

İsrail, suikast sonrası yol ayrımında

Öte yandan Filistinli uzmanlar, HAMAS'ın üst düzey yöneticilerinden Salih el-Aruri'nin, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta şehit edilmesinin ardından İsrail'in yol ayrımına girdiğini değerlendiriyor. Uzmanlar, suikastın ardından İsrail'in iki yoldan birini takip edeceği konusunda görüş birliği içinde: Birinci İsrail'in, Aruri suikastıyla elde ettiğini sandığı sözde ‘zaferin’ coşkusuyla yeni katliamlar yapması, ikincisi ise çıktığı daldan inerek HAMAS ile anlaşmayı kabul etmesi. Suikastın, işgal altındaki Batı Şeria'da gerilimi tırmandırabileceği ve direnişin saldırılarının artmasına neden olacağı da muhtemel senaryolar arasında kabul ediliyor.

Milli Gazete

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

01-05-2024 - FİLİSTİN

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

30-04-2024 - FİLİSTİN