Medyanın gücü: ABD’lilerin yüzde 82’si İsrail’i destekliyor..

ABD’de yapılan bir ankette, halkın İsrail’e desteğinin yüzde 82 oranında çıktığına dikkat çeken siyonist lider Netanyahu, “Bu bizim saldırılarımıza zafere kadar devam etmemize yardımcı olacak.” ifadesini kullandı. Anket, medyanın etkileme gücünü de gösteriyor.

DÜNYA - 28-02-2024 20:21

Medyanın gücü: ABD’lilerin yüzde 82’si İsrail’i destekliyor..

İşgalci İsrail hükümet ofisinden yapılan açıklamaya göre, Netanyahu, Biden’ın açıklamalarına yanıt verdi.

Siyonist lider, “Savaşın başından beri savaşın vaktinden önce bitirilmesini hedefleyen baskıyı tıkamak ve İsrail’e uluslararası destek sağlamak için diplomatik bir kampanya yürüttüm. Gözle görülür başarı elde ettik.” ifadesini kullandı.

Harvard Harris Poll anketine göre ABD kamuoyunun İsrail’e desteğinin yüzde 82 oranında çıktığına iddia eden Netanyahu, “Bu bizim saldırılarımıza zafere kadar devam etmemize yardımcı olacak.” yorumunda bulundu.

İsrail bSiyonist asınındaki haberlere göre, Netanyahu’nun yanıtı ABD Başkanı Biden’ın, New York’ta gazetecilere verdiği bir demecinde, “Gazze’de masumların öldürülmesinin İsrail’e uluslararası desteği azaltılabileceği” biçimindeki açıklaması üzerine geldi.

ABD Başkanı Biden, basın mensuplarının Gazze’de ateşkesin ne zaman sağlanacağına ilişkin sorusuna, dondurma yerken cevap vermiş, “Umuyorum bu hafta sonuna kadar. Ulusal güvenlik danışmanım çok yakın olduğumuzu söyledi ama daha tamamlamadık. Umuyorum ki gelecek pazartesiye kadar (Gazze’de) ateşkes sağlanacaktır.” demişti.

İşgalci İsrail Başbakanı Netanyahu, 9 Şubat’ta İsrail ordusundan, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah’ın “tahliyesi” ve bu bölgeye saldırı için plan hazırlayarak “savaş kabinesi”ne sunmasını istemişti.

Refah’a saldırmakla tehdit ediyor

Gazze’nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah kenti, siyonistlerin barbar saldırılarından önce yaklaşık 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. Siyonist rejimin 7 Ekim’deki saldırıları nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi’nde 1,9 milyon Müslüman yerinden oldu.

Yerinden edilen Filistinli Müslümanların büyük bölümü, siyonist rejimin daha önce “güvenli olduğunu” iddia ettiği Refah’a sığındı. Kuzey bölgelerden gelenlerle Refah’ın nüfusu 5 katından fazla artarak 1,5 milyona ulaştı.

Yeterli konut olmaması nedeniyle Refah’a sığınan Filistinli Müslümanların büyük bölümü derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.

Düşman güçleri, Refah kentini sık sık hava saldırılarıyla hedef alıyor. Siyonist rejimin Refah kentine kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi’nde sığınacak yerinin kalmayacağından endişe ediliyor. 

iktibas

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Hamas: Blinken’ın ateşkesle ilgili açıklamaları işgali temize çıkarma hareket üzerinde baskı oluşturma girişimidir

Hamas: Blinken’ın ateşkesle ilgili açıklamaları işgali temize çıkarma hareket üzerinde baskı oluşturma girişimidir

01-05-2024 - DÜNYA

Hizbullah-işgal rejimi gerilimi tırmanıyor: Askerleri taşıyan araç imha edildi..

Hizbullah-işgal rejimi gerilimi tırmanıyor: Askerleri taşıyan araç imha edildi..

01-05-2024 - DÜNYA