Karadan girdiler, tabutla çıkıyorlar, Ebu Ubeyde açıklama yaptı..

FİLİSTİN - 30-12-2023 20:22

 Karadan girdiler, tabutla çıkıyorlar, Ebu Ubeyde açıklama yaptı..

İzzeddin el-Kassam Tugaylarının sözcüsü Ebu Ubeyde, “Halkımıza yönelik saldırılar tam anlamıyla durmadan hiçbir takas anlaşmasını ya da teklifi kabul etmemiz mümkün değil.” açıklamasında bulundu.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde dün (Perşembe) yaptığı açıklamada, “İsrail, Gazze’ye karşı iki buçuk aydan fazla sürdürdüğü saldırıya tamamen son vermeden esir takası veya diğer önerilerin kabul edilmeyeceğini” söyledi.

Sesli bir mesaj yayınlayan Ebu Ubeyde, "Önceliğimiz, halkımıza yönelik saldırının durdurulması ve İsrail'in sivilleri hedef alan soykırım savaşının sona erdirilmesidir" dedi.

Gazze'de saha savaşı gelişmeleri hakkında konuşan El-Kassam Tugayları Sözcüsü, Gazze'deki kara saldırısının başladığı günden bu yana 825'ten fazla İsrail askeri aracını hedef aldıklarını ve son iki günde füzelerle İsrail helikopterlerine saldırdıklarını açıkladı.

Ayrıca, dün erken saatlerde "El-Kassam Tugayları" tarafından yapılan bir açıklamada, Kuzey Gazze'deki Tel al-Zaatar bölgesinde İsrail'in istihbarat amaçlı gönderdiği keşif uçağının düşürüldüğü belirtildi.

Kassam Tugayları, Telegram hesabından, Gazze Şeridi'nde İsrail ordusuna karşı yürüttükleri direniş faaliyetlerine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Gazze kentinin Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde yaşanan çatışmalarda, İsrail özel kuvvetlerinden 20'den fazla ölü ve yaralı olduğu belirtildi.

Kassam Tugayları bir başka açıklamada, Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde İsrail'e ait bir Merkava tankını "Şuvaz" adlı el yapımı patlayıcı ile hedef aldıklarını aktardı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 168’i karadan işgal sürecinde olmak üzere 502 askerinin öldürüldüğünü duyurmuştu.

Şarku’l Avsat

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

01-05-2024 - FİLİSTİN

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

30-04-2024 - FİLİSTİN