İsrail, kurtardığını iddia ettiği yerlerde savaşıyor..

İsrail'in daha önce Hamas'ın 'etkisiz hale getirildiğini' duyurduğu Gazze'nin kuzeyinde yoğun çatışmalar yaşanıyor.

DÜNYA - 28-02-2024 20:02

İsrail, kurtardığını iddia ettiği yerlerde savaşıyor..

Batı Asya jeopolitiği ile ilgilenen The Cradle gazetesine göre, Hamas'a bağlı Kassam Tugayları 28 Şubat günü ve önceki gece haftlardır İsrail bombardımanı altında olan başta güneydeki Han Yunus ve kuzeydeki Zeytun mahallesi olmak üzere Gazze Şeridi genelinde İsrail güçleriyle yoğun çatışmalara girdi. 

Kassam Tugayları savaşçılarının Han Yunus'un doğusundaki Abasan el-Kabira bölgesinde bir İsrail askeri aracına iki patlayıcı düzenekle saldırdığı bildirildi. Ayrıca, bir binada siper alan bir İsrail piyade birliğini anti-personel füzeyle hedef aldılar ve aynı bölgedeki üyelerinin ortadan kaldırılmasını sağladılar. 

27 Şubat'ta Kassam Tugayları Gazze Şehri'nin Zeytun mahallesinde İsrail güçlerine karşı toplam 16 operasyon düzenledi

İsrail daha önce Ocak ayında Gazze'nin kuzeyindeki Hamas varlığını ortadan kaldırdığını ilan etmişti ancak Kassam Tugayları Gazze'nin kuzeyinde güçlü bir direniş göstermeye devam ederek İsrail'in bölgede sadece küçük çaplı bir direnişle karşılaştığı yönündeki iddialarını yalanlıyor. 

27 Şubat'ta Kassam Tugayları Gazze Şehri'nin Zeytun mahallesinde İsrail güçlerine karşı toplam 16 operasyon düzenledi.

El Kassam Tugayları, Gazze Şehri'ndeki Zeytun mahallesinin güneyinde yer alan 8. ve 9. Caddeler arasındaki bölgeye giren İsrail güçleriyle yoğun çatışmalara girdiğini belirtti. Akşam boyunca Zeytun mahallesindeki İsrail askerlerine, tanklarına ve buldozerlerine çok sayıda RPG ve havan topu saldırısı düzenlendi.

Kassam Tugayları'nın medya sayfası gece erken saatlerde direnişçilerin İsrail'e ait Black Hawk ve Yasour uçaklarının Zeytun'daki çatışmalar sırasında ölü ve yaralı askerleri taşıdığını gördüklerini açıkladı. 

Aralarında el-Aksa Şehitleri Tugayları'nın da bulunduğu diğer bazı direniş grupları da Gazze'nin güney ve kuzeyindeki şiddetli çatışmalarda yer aldı. 
Bu arada İsrail, Hamas'ın Gazze'deki son kalesi olduğu bahanesiyle saldırı düzenlemeye hazırlandığı en güneydeki Refah kenti başta olmak üzere Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanını arttırdı. 

El Cezire Çarşamba günü Refah'ın "sistematik" bir bombardımanla karşı karşıya olduğunu bildirdi. Şehir, İsrail saldırısından korunmak isteyen ve ülke içinde yerinden edilmiş Gazzelilerle dolup taşıyor. 

Hava saldırıları, merkez şehir Deyr el-Beleh da dahil olmak üzere Gazze'nin tamamında devam ediyor.

YDH

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Tüm baskı ve tehditlere rağmen, ABD'de Filistin'e destek gösterileri büyüyor..

Tüm baskı ve tehditlere rağmen, ABD'de Filistin'e destek gösterileri büyüyor..

02-05-2024 - DÜNYA

Kolombiya Siyonist rejimle diplomatik ilişkileri kesti: Hamas'tan açıklama!.

Kolombiya Siyonist rejimle diplomatik ilişkileri kesti: Hamas'tan açıklama!.

02-05-2024 - DÜNYA