İsrail güçten anladı! İran saldırısının olduğu gece İsrail Gazze'ye saldıramadı....

İsrail kaynaklarına göre, İran'ın dün geceki misilleme saldırısında İsrail rejimine verilen en ağır hasar, işgal altındaki Golan Tepeleri'nin kuzeyindeki Cebel el-Şeyh'te (Hermon Dağı) bulunan gizli istihbarat üssüne yapılan füze saldırısıyla ilgilidir.

ANALİZ - 15-04-2024 06:00

İsrail güçten anladı! İran saldırısının olduğu gece İsrail Gazze'ye saldıramadı....

İran, ilk kez İsrail’e doğrudan saldırdı. İsrail rejiminde büyük paniğe yol açan saldırılar, gece boyu devam etti. Millî Gazete, sıcak gündemi tüm detayları ile takip ederken Millî Görüş lideri Erbakan Hoca’nın “İsrail ancak güçten anlar” sözünün doğruluğu bir kez daha ispatlandı. Zira İran saldırısıyla uğraşan Siyonist rejim, Gazze’ye saldıramadı. Öyle ki Gazze'deki savaştan bu yana ilk kez İran tehdidi nedeniyle İsrail uçakları Gazze Şeridi üzerinde bulunmadı. Gazze halkı, altı aydan beri soğuk ve açlığı saymazsak ilk kez ölüm korkusundan uzak bir gece geçirdi.

İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenleyen Siyonist rejime İran'dan yanıt Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece geldi. 7 Ekim'de başlayan Aksa Tufanı operasyonu sürecinde Hizbullah ve Husiler üzerinden bilfiil İsrail ile savaşan İran, bu kez doğrudan İsrail işgali altındaki toprakları vurdu. Günlerdir olası bir İran saldırısı karşısında tir tir titreyen İsrail rejiminde insanlar geceyi sığınaklarda geçirdi.


BALİSTİK FÜZELER DE KULLANILDI
İran lideri Ali Hamaney, Siyonist İsrail rejiminin Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini belirtmiş ve, "Şer rejimi bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak" demişti. İran, saat 23.00 sularında İsrail'e İHA saldırısı başlattı. İran resmi haber ajansı IRNA, İHA'ların yanı sıra İsrail'e balistik füze saldırısının da yapıldığını duyurdu.

HAMANEY VE İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI DUYURDU
İran lideri Hamaney, saldırının ardından da bir açıklama yaptı. Hamaney, "Siyonist rejimi cezalandırılacak, Siyonist rejim ektiğini biçecek." derken İran Devrim Muhafızları Ordusu da Siyonist İsrail rejimine yönelik saldırı hakkında açıklamada bulundu. Konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, "Siyonist rejimin Şam’daki İran büyükelçiliğinin konsolosluk bölümüne saldırısına cevap olarak Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri, Siyonist rejimin topraklarındaki belirli hedefleri düzinelerce insansız hava aracı ve füzeyle hedef aldı." ifadeleri kullanıldı.

İSRAİL REJİMİ ACİL TOPLANDI
Siyonist İsrail rejimi Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun başkanlığında Tel Aviv'de toplanan savaş kabinesi, İran'dan başlatılan İHA saldırısını ele aldı. Konuyla ilgili resmi açıklama yapılmazken, toplantıya ilişkin paylaşılan fotoğrafta Savunma Bakanı Yoav Gallant, savaş kabinesi üyesi Benny Gantz ile Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de hazır bulunduğu görüldü. Öte yandan İsrail Güvenlik Kabinesinin, İran'ın saldırısına yanıt için savaş kabinesine yetki verdiği bildirildi. Kanal 12 televizyonunda yer alan haberde, bu adımla savaş kabinesinin, güvenlik kabinesinin onayına ihtiyaç duymadan İran'ın saldırısına verilecek yanıt konusunda karar alabileceği belirtildi.

GECE BOYU SİRENLER ÇALDI
İran'ın Siyonist İsrail rejimine yönelik gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle işgalciler, geceyi sığınaklarda geçirdi. İsrail işgali altındaki toprakların güneyi ve kuzeyi dahil birçok bölgesinde uyarı sirenleri çaldı. Siyonist rejimden konuya dair yapılan açıklamada, İsrail işgali altındaki toprakların kuzeyinde bulunan işgal altındaki Golan Tepeleri ve güneydeki Eylat kenti başta olmak üzere birçok bölgede yaşayanlardan sığınaklara yakın bölgelerde kalmasının istendiği bildirildi.

İRAN: “BAŞARIYLA SONUÇLANDI”
İran Genelkurmay Başkanı Bakıri, İsrail rejimine düzenledikleri askeri operasyonun başarıyla sonuçlandığını söyledi. İran devlet televizyonuna konuşan Muhammed Bakıri, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından İsrail'e düzenlenen saldırıyı değerlendirirken, "Operasyon başarıyla tamamlandı. Biz bu operasyonu tam bir sonuç olarak görüyoruz" diye konuştu. Tel Aviv yönetiminin, İran'ın Suriye'nin başkenti Şam'daki konsolosluğuna saldırarak kırmızı çizgiyi aştığını belirten Bakıri, İran'a yönelik yeni bir saldırının olması durumunda İsrail'e daha geniş kapsamlı bir saldırı düzenleyeceklerini de kaydetti.

HİZBULLAH DA İSRAİL'E SALDIRDI
İran'ın İsrail rejimine düzenlediği saldırıya Lübnan Hizbullah’ı da eşlik etti. Lübnan Hizbullah’ı İsrail işgali altındaki toprakları vururken Yemen'den de İHA'ların ateşlendiği bildirildi. Öte yandan İsrail rejimi, gece boyunca belli aralıklarla Lübnan'ı bombaladı.


AGD'DEN AÇIKLAMA: “SİYONİST İSRAİL'İN KARŞISINDA OLMALIYIZ”
İsrail rejiminin İran tarafından vurulmasının ardından Anadolu Gençlik Derneği'nden de açıklamada bulunuldu. Konuya dair açıklama yapan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, "İşgali destekleyenlerle, mazlumları destekleyenlerin ayrı saflarda bulunacağı bu savaşta, tüm ayrılıkları bırakıp bütün Müslümanlar Siyonist İsrail'in karşısında olmalıyız" dedi. Turhan, yapmış olduğu açıklamada, Kürecik ve İncirlik üsleri başta olmak üzere Amerika ve İsrail'e hizmet eden tüm üslerin derhal kapatılması gerektiğini de belirtti.

KÜRECİK ÜSSÜ, İSRAİL'E YARDIM MI ETTİ?
İran'ın Siyonist İsrail rejimine yönelik gerçekleştirdiği saldırılar sırasında Türkiye'de bulunan Kürecik Radar Üssü'nün aktif bir şekilde kullanılmış olabileceği de kaydedildi. Konuya dair açıklama yapan gazeteci Halid Abdurrahman, "İran'dan İsrail'e atılan insansız hava araçları ve füzelerin tespitinde, bölgedeki birçok radar üssü gibi Türkiye'nin Malatya ilinde bulunan Kürecik Radar Üssü da muhtemelen aktif bir şekilde kullanılıyor" dedi.

İSRAİL'E YARDIM EDEN İNGİLİZ FİLOSU TÜRKİYE ÜZERİNDEN Mİ UÇTU?
İran ile İsrail arasındaki kriz dünya gündemini meşgul ederken Türkiye'ye ilişkin bir başka iddia da ortaya atıldı. Araştırmacı Bülent Şahin Erdeğer, "Havadan havaya yakıt ikmali yapan tanker RAF Voyager ve İsrail'e yönelik İran İHA'larını vurmaya giden İngiliz Hava Kuvvetleri filosu da Türkiye üzerinden uçuyor" ifadelerini kullandı.

GAZZE İLK KEZ RAHAT UYUDU
Gazze'deki savaştan bu yana ilk kez İran tehdidi nedeniyle İsrail uçakları Gazze Şeridi üzerinde bulunmadı. Gazze halkı, altı aydan beri soğuk ve açlığı saymazsak ilk kez ölüm korkusundan uzak bir gece geçirdi.

İsrail kaynaklarına göre, İran'ın dün geceki misilleme saldırısında İsrail rejimine verilen en ağır hasar, işgal altındaki Golan Tepeleri'nin kuzeyindeki Cebel el-Şeyh'te (Hermon Dağı) bulunan gizli istihbarat üssüne yapılan füze saldırısıyla ilgilidir.

Buranın önemi ve hassasiyeti o kadar büyük ki İsrail ordusu bu bölge için tam bir medya yasağı uyguladı ve her şey sansürlendi ve hiçbir hasar tespitine ve kamuoyu duyurusuna izin verilmedi.

Bu istihbarat üssünün İsrail'in Şam'daki İran büyükelçiliğine yönelik son saldırısında rol oynadığını ve genel olarak son yıllarda Suriye ve İran'a yönelik istihbarat operasyonlarında çok önemli ve belirgin bir rol oynadığını belirtmek gerekir.

https://x.com/AmerikaGozlem/status/1779659440171397326

Milli Gazete

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Halil Özsaraç yazdı: Kürecik’in son kullanma tarihi geliyor...

Halil Özsaraç yazdı: Kürecik’in son kullanma tarihi geliyor...

28-04-2024 - ANALİZ

Ertuğrul Özkök: 14 Nisan Günü İncirlik’e İnen İki B-1B Rockwell Uçağının Rotası Neresiydi?

Ertuğrul Özkök: 14 Nisan Günü İncirlik’e İnen İki B-1B Rockwell Uçağının Rotası Neresiydi?

26-04-2024 - ANALİZ