Hamas'tan Erdoğan'a teşekkür mesajı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Yaptığı konuşmada Filistin direnişine ve Hamas'a desteklerini ileten Erdoğan'a Hamas'tan teşekkür geldi. Hamas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettar olduğunu ileten bir açıklama yayınladı.

GÜNCEL - 17-04-2024 20:09

Hamas'tan Erdoğan'a teşekkür mesajı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sonrası yazılı açıklama yayınlayan Hamas, Erdoğan'a minnettar olduklarını dile getirdi. Erdoğan'ın Filistin'in bağımsızlık mücadelesine verdiği desteği takdir eden Hamas, Türkiye'ye minnettarlıklarını iletti.

 

 

Hamas'ın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Filistin halkını ve topraklarını özgürleştirme ve bağımsızlık mücadelesini sürdürme konusundaki kararlılığını yeniden teyit ettiği açıklamalarını yüksek bir şekilde takdir ediyor, Gazze'de ateşkes çağrısında bulunulması gerektiğinin üzerinde durduğu için de kendisine minnettarlık duyuyoruz.

Sayın Erdoğan'ın, Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı sırasındaki ulusal güçlerin rolünü, Hamas'ın meşru mücadelesinde Filistin halkını, topraklarını ve kutsal değerlerini savunma rolüyle benzetmesi, hareketin ve mücadelesinin cesurca desteklenmesinden dolayı gurur duyuyoruz.

Bu cesur açıklamalar ve Sayın Erdoğan'ın onurlu duruşu, kardeş Türk halkının tarihi ve köklü tutumunu yansıtmaktadır. Onun bu tutumu, Filistin'deki mücadelede cesur bir ses olmayı sürdürecek ve Gazze'deki insanlarımıza destek olacaktır.

Bu açıklamalar ayrıca, halkımızın topraklarını özgürleştirme, geri dönme ve bağımsız devletini ve başkenti Kudüs'ü kurma hakkını destekleme konusundaki kararlılığını göstermektedir.”

YeniŞafak

 

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Gazze Soykırımı Devam Ediyor: Mazlumder'den Türkiye Ve Bölge Ülkelerine Çağrı...

Gazze Soykırımı Devam Ediyor: Mazlumder'den Türkiye Ve Bölge Ülkelerine Çağrı...

29-04-2024 - GÜNCEL

Hadi oradan İmamoğlu! Hamas terör örgütüymüş

Hadi oradan İmamoğlu! Hamas terör örgütüymüş

29-04-2024 - GÜNCEL