Hamas: Türkiye’nin, Kudüs’teki direniş eylemini kınaması büyük talihsizlik...

Türkiye’nin, Kudüs’teki direniş eylemini kınaması büyük talihsizlik. Gerçek terör, İsrail’in yaptığıdır ve halkımızın buna direnme hakkı vardır

FİLİSTİN - 31-01-2023 09:13

Hamas: Türkiye’nin, Kudüs’teki direniş eylemini kınaması büyük talihsizlik...

Kudüs’te geçtiğimiz günlerde  öldürülen 10 Yahudi’nin sevincini tüm Müslümanlar paylaşıyorken Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan aksi bir açıklama geldi.

Yapılan yazılı açıklamada, "Kudüs’te 27 Ocak akşamı bir sinagoga düzenlenen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınıyoruz" ifadesi kullanıldı.

“Terör saldırısı” ifadesi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Olay üzerine açıklama yapan HAMAS, "Türkiye'nin, Kudüs'teki direniş eylemini kınaması büyük talihsizlik. Gerçek terör, İsrail'in yaptığıdır ve halkımızın buna direnme hakkı vardır." Dedi.

Silvan operasyonu Mescid-i Aksa’ya yapılan saygısızlık ve Cenin katliamına doğal bir tepki

Hamas’ın Kudüs şehri sözcüsü Muhammed Hamada, kahramanca Silvan operasyonunun, halkımızın Cenin katliamına ve kutsal Mescid-i Aksa’ya yapılan saygısızlığa karşı doğal tepkisi ve kibirli işgal tehditlerine açık bir meydan okuma kapsamında olduğunu doğruladı. Hamadeh bugün Cumartesi günü, işgalin suçlarının bedelini ödeyeceğini ve devrimci gençliğin işgal altındaki topraklarımızın her yerinde halkımızı savunmaya ve işgalin saldırganlığına yanıt vermeye devam edeceğini vurguladı.

Halkımız haklarını ve kutsallıklarını savunacaktır.

Silvan’da bugün hedef alınanların Mescid-i Aksa’yı kirleten yerleşimciler arasında yer aldığını ve baskınlarının normal bir şekilde geçeceğini düşündüklerini belirterek, şehirlerin anasının işgal edildiğini ve mağdurun kınanmaması gerektiğini belirtti.

Hamada, Kudüs’ün dünya hareket etmeden devam eden en menfur Siyonist suça maruz kaldığını açıklayarak, Filistin halkımızın haklarını savunacağını ve ne kadar büyük fedakarlıklar olursa olsun Mescid-i Aksa’yı bağlamaya ve savunmaya devam edeceğini vurguladı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kassam lideri Muhammed Dayf: Filistin'e yürüyün!

Kassam lideri Muhammed Dayf: Filistin'e yürüyün!

28-03-2024 - FİLİSTİN

Hamas Lideri İsmail Heniye Tahran'da: Dünya Kudüs Günü her zamankinden görkemli olmalı...

Hamas Lideri İsmail Heniye Tahran'da: Dünya Kudüs Günü her zamankinden görkemli olmalı...

27-03-2024 - FİLİSTİN