Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (7 Ocak)

Batı Şeria'da İsrail güçleri ile Direniş savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

FİLİSTİN - 07-01-2024 21:25

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (7 Ocak)

Batı Şeria’nın Cenin kentinde İsrail güçlerinin baskınıyla başlayan çatışmalarda Direniş savaşçıları bir İsrail askerini öldürdü, çok sayıda askeri yaraladı.

Batı Şeria'daki çatışmalarda Aksa Şehitleri Tugayları, el-Kassam Tugayları, Kudüs Tugayları, Mücahid Tugayları, Cenin Tugayları ve el-Asifa Kuvvetleri İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Irak ve Suriye

Irak İslami Direnişi, ABD'nin işgali altındaki Suriye'nin Kasrak ve Irak'ın Ayn el-Esed üslerini insansız hava araçlarıyla ve İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail hedeflerini uygun silahlarla vurdu.

Hamas'ın askeri kanadı olan el-Kassam Tugayları, Han Yunus'ta, el-Megazi kampının yakınında bulunan ve sonrasında da kuzeybatısındaki İsrail askerlerini ve araçlarını ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu.

Farklı cephelerde 1 zırhlı personel taşıyıcı aracı, 2 Merkava tankı ve 1 askeri buldozeri kısmen imha eden Kassam Tugayları 2 bubi tuzaklı tüneli İsrail askerleri içerideyken havaya uçurdu. Ayrıca 7 askerden oluşan bir birliği anti-personel patlayıcılarla vurdu.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Nahal Oz, Sofa ve Holit'i roketlerle vurdu. 

El-Megazi kampının ilerleme eksenindeki İsrail askerleri ve araçlarını ağır kalibreli havan toplarıyla vuran Kudüs Tugayları, el-Katiba bölgesindeki İsrail araç ve askerlerini 60 kalibrelik havan toplarıyla bombaladı.

El Fetih'in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayları, Han Yunus'un merkezinde ve doğusunda İsrail güçleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi. Ayrıca Han Yunus bölgesindeki İsrail araç ve askerlerini havan topları ve kısa menzilli füzelerle vurdu.

Ulusal Direniş Tugatları'nın Ömer el Kasım Güçleri, Cibaliya bölgesinde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Mücahid Tugayları, Tel el-Hava'da bir evde barikat kuran bir İsrail kuvvetiyle yoğun çatışmalara girdi ve onları anti-personel patlayıcılarla vurdu. Ayrıca Gazze Şeridi ve Beyt Lahiya'da mevzilenen İsrail asker ve araçlarını ağır kalibreli havan toplarıyla ve kısa menzilli roketlerle vurdu.

Lübnan 

İslami direnişi Hizbullah, dün akşam geç saatlerde Cel el-Alam ve el Manara'da İsrail hedeflerini uygun silahlarla vurdu.

Hizbullah bugün de İsrail hedeflerine yönelik 10 operasyon gerçekleştirdi. El Manara, Şeba çiftlikleri ve Ya'ra kışlası civarındaki İsrail hedeflerini füzelerle vuran Hizbullah, el-Malikiye'de İsrail askeri birliklerini uygun silahlarla, Ruvesat el-Asi bölgesinde de bir tankı kornet füzeleriyle vurdu.

Hizbullah, yerel saatle 16:00'da eş zamanlı olarak 5 İsrail hedefini tam isabetlerle vurdu. 

Metulla ve el-Merc bölgesindeki İsrail hedefleri, Şomira kışlası ve Mitat kışlasını uygun silahlarla vuran Hizbullah, Zarit kışlasını Burkan füzeleriyle vurdu.

YDH

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

01-05-2024 - FİLİSTİN

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

30-04-2024 - FİLİSTİN