Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (5 Ocak 2024)

Dün gece saatlerinde Hint Okyanusu açıklarında İsrail'e giden 2 geminin vurulduğu iddia edildi.

FİLİSTİN - 06-01-2024 07:39

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (5 Ocak 2024)

 Irak İslami Direnişi, Suriye'deki el-Ömer petrol sahasındaki ABD üssünü ve Rukban üssünü insansız hava araçlarıyla vurdu. Irak'ta da el-Harir ABD üssünü vurdu.

Tulkarem'de devam eden çatışmalarda Kudüs Tugayları'na bağlı Tulkarem Tugayı ve Aksa Şehitleri Tugayları'na bağlı İntikam ve Kurtuluş Gençliği savaşçıları İsrail güçleri ile birçok noktada çatışmalara girdi. Birçok İsrail askeri aracını patlayıcılarla hedef aldı.

Ayrıca dün gece saatlerinde Balata kampında da İsrail güçleri ile Direniş savaşçıları arasında yoğun çatışmalar yaşandı.

El-Fetih'in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayları, Gazze Şeridi çevresindeki bölgeleri roketlerle vurdu. Ayrıca Karara'nın doğusundaki İsrail tank mevzilerini 120 kalibrelik havan toplarıyla vurdu ve Han Yunus'taki çatışmalarda da 3 askeri aracı imha etti.

Nasır Selahaddin Tugayları, Han Yunus bölgesinde toplanan İsrail araç ve askerlerinden oluşan bir topluluğu ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu.

Ulusal Direniş Tugayları'na bağlı Şehit Ömer el-Kasım Güçleri, Gazze Şeridi'ndeki İsrail askeri toplantılarını ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu.

Mücahid Tugayları, Şeyh Rıdvan'da bir İsrail zırhlı personel taşıyıcı aracı patlayıcılarla vurdu. Sderot ve Nahal Öz'ü roketlerle bombaladı.

Hamas'ın askeri kanadı olan el-Kassam Tugayları, el-Tuffah Mahallesi’nde bir askeri aracın yanında toplanan İsrail askerlerini RPG ile vurdu. Sonrasında da aynı bölgedeki araç ve askerleri havan topları ve kısa menzilli roketlerle vurdu.

Gazze'nin farklı cephelerinde İsrail güçleriyle çatışmalara giren el-Kassam Tugayları, 4 merkava tankı, 1 askeri buldozeri, 9 askeri aracı ve 1 zırhlı personel taşıyıcıyı imha etti.

El-Megazi kampının batısındaki bir grup İsrail aracını ağır kalibreli havan toplarıyla vuran Kassam Tugayları, Han Yunus'ta 7 askerden oluşan bir İsrail piyade birliğini anti-personel patlayıcılarla vurdu.

Kassam Tugayları, el-Zanna bölgesinde bir tünelin girişindeki İsrail askerlerini çeşitli patlayıcılarla ve yine aynı bölgede bir binanın içerisine konuşlanmış İsrail askerlerini anti-personel patlayıcılarla vurdu.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları Nahal Öz, Sderot, Nir Âm,  Alumim ve Gazze Şeridi çevresindeki bölgeleri roketlerle vurdu.

Kassam Tugayları ve Kudüs Tugayları yaptıkları ortak operasyonla, el-Tuffah Mahallesi’ndeki İsrail askerlerini ağır havan toplarıyla vurdu. Ayrıca Ma'an bölgesinde 3 askeri aracı imha etti.

Hizbullah dün gece saatlerinde de devam eden operasyonlarında Şomera kışlasını füzelerle vurdu.

Bugün ise Birkat Rişa bölgesindeki İsrail hedeflerini top mermileriyle ve el-Dhahira sahasını da Burkan füzeleriyle doğrudan vurdu. 

Hizbullah akşam saatlerinde de Kiryat Şimona, Kefer Giladi ve Gacer'i füzelerle vurdu.

YDH

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

01-05-2024 - FİLİSTİN

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

30-04-2024 - FİLİSTİN