Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (30 Aralık)

Gazze'de Filistin Direnişi ile İsrail güçleri arasındaki çatışmalar tüm yoğunluğuyla devam ediyor.

FİLİSTİN - 30-12-2023 21:24

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (30 Aralık)

Suriye'den işgal altındaki Suriye Golan'ındaki İsrail mevzilerine füze salvosu yapıldı.

Irak'taki İslami Direniş, dün akşam saatlerinde Haseke'nin güneyindeki Şeddadi'deki Amerikan üssünü füze salvosuyla, Kuzey Irak'taki Harir üssünü ise insansız hava araçlarıyla vurdu.

Bugün de tekrar ABD'nin Harir üssünü kamikaze İHA'larla vurdu.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Gazze'nin çeşitli eksenlerinde iki askeri aracı, bir zırhlı personel taşıyıcı ve 2 Merkava tankı çeşitli patlayıcılarla imha etti.

Kudüs Tugayı savaşçıları, Han Yunus şehrinin kuzey ve doğusundaki ilerleme eksenlerinin ön saflarında İsrail askerleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Nir Am ve Maflasim'i füze salvolarıyla bombalayan Kudüs Tugayları, Beni Suheyla, 5. Cadde, Abasan bölgesi ve Refah'ın doğusundaki İsrail askeri toplanmalarını havan toplarıyla vurdu.

Kudüs Tugayları, Deyr el-Balah'ın güneyindeki değirmenlerin yakınındaki İsrail askerlerini, araçları ve askeri yığınaklarını 60 kalibrelik normal havan toplarıyla imha etti.

Hamas'ın askeri kanadı olan el-Kassam Tugayları, Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 15 Merkava Tankını ve 3 zırhlı personel taşıyıcıyı çeşitli patlayıcılarla vurdu. Ayrıca iki Hummer askeri cipi patlayıcılarla hedef aldı ve İsrail askerleri ile yakın mesafeden çatışarak doğrudan kayıplara neden oldu.

El-Kassam savaşçıları ile İsrail özel kuvvetleri arasında Şeyh Rıdvan Mahallesi’nde çatışmalar yaşandı ve 20 İsrail askeri öldürüldü.

Han Yunus'ta, Khuza'da ve Refah'ta İsrail askerlerini ve araçlarını ağır kalibreli havan toplarıyla vuran Kassam Tugayları, Han Yunus'ta çok sayıda İsrail askerinin saklandığı bir evi patlayıcılarla havaya uçurdu.

Ayrıca Şeyh Aclin bölgesindeki bir binada saklanan İsrail piyade kuvvetlerini güçlendirilmiş TBG mermisiyle, yine aynı bölgede bir askeri, ağır kalibreli keskin nişancı silahıyla vurdu.

Kassam Tugayları, el-Tuffah ve el-Derac Mahallelerindeki bir binanın içine barikat kuran bir piyade gücünü pusuya düşürerek, askerleri imha etti.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı olan Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları, Bureyc'de bir zırhlı personel taşıyıcı aracı tandem roketlerle imha etti. Ayrıca Han Yunus'un merkezinde İsrail güçleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi ve araçları RPG'lerle vurdu.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi’nin askeri kanadı olan Ulusal Direniş Tugayları’na bağlı Şehit Ömer el-Kasım Kuvvetleri, Han Yunus'taki şiddetli çatışmalarda ilerlemeye çalışan İsrail güçlerini patlayıcılarla pusuya düşürdü, çok sayıda İsrail askeri öldürüldü.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, bugün İsrail'e yönelik 3 operasyon gerçekleştirdi.

Hizbullah, Ramsa'da İsrail ordusuna ait bir garnizonu ve tesisi, kamikaze İHA'larla vurdu. Ayrıca Adadhar ormanında İsrail askerlerinin toplandığı bir alanı ve Ramim kışlasını uygun silahlarla vurdu.

YDH

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

01-05-2024 - FİLİSTİN

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

30-04-2024 - FİLİSTİN