Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (29 Aralık)

Hizbullah, bugün 8 Ekim'den bu yana İsrail’e yönelik en yoğun operasyonlarını yaptı.

FİLİSTİN - 29-12-2023 21:18

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (29 Aralık)

Batı Şeria’’daki Tubas kampına baskın düzenleyen İsrail güçleri ile Filistinli direnişçiler arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.

El Fetih'in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayı'nın Nablus Tugayı, dün gece saatlerinde Balata kampında İsrail güçleri ile yoğun çatışmalara girdi.

Gazze

Ulusal Direniş Tugayları'na bağlı Şehit Ömer el-Kasım Güçleri, Han Yunus'un merkez ekseninde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi. İsrail askeri araçlarından birini patlayıcı ile imha ederek, İsrail askerleri arasında ölümlere neden oldu. 

Ayrıca Bureyc'in kuzeydoğusunda bir İsrail askerini keskin nişancı atışıyla vurdu.

Hamas'ın askeri kanadı olan Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün akşam Tel el-Zaatar bölgesinde ve bugün de Beyt Hanun bölgesinde İsrail keşif uçağı olan Skylark-2 insansız hava araçlarını düşürdü.

Gazze'nin çeşitli eksenlerinde bir askeri buldozeri ve 2 Merkava tankını, Yasin-105 patlayıcılarla imha eden Kassam Tugayları Bureyc kampının kuzeyinde bir İsrail piyade gücü ve bir grup askeri aracı 4 varil bombası ve anti-personel patlayıcılarla imha etti.

El Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin doğusunda İsrail araçları ve askerlerinden oluşan bir topluluğu havan toplarıyla imha etti. Ayrıca Bureyc kampının kuzeyindeki bir binada saklanan bir İsrail özel kuvvet mensubunu güçlendirilmiş mermilerle vurdu.

Kassam savaşçıları, Gazze Şehri'nin doğusundaki bölgelerde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi ve bir piyade kuvvetini anti-personel patlayıcılarla etkisiz hale getirdi. 

Ayrıca bölgede bir binada saklanan başka bir İsrail gücünü de çeşitli patlayıcılarla hedef aldı.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Hulit,  Sufa ve Nir İshak'ı yoğun füze atışlarıyla bombaladı. Ayrıca Abasan bölgesinde toplanan İsrail askerlerini havan toplarıyla vurdu.

Lübnan 

Hizbullah, bugün İsrail hedeflerine yönelik 8 operasyon yaptı.

Hizbullah, öğleden önce Hadab Yaron bölgesini iki ayrı operasyonla vurdu. Ayrıca Doviv Çiftlikleri bölgesindeki İsrail gözetleme noktalarını uygun silahlarla imha etti.

El-Merc bölgesini, Kirbet Maar'daki İsrail topçu mevzilerini, Şebaa Çiftlikleri’ndeki İsrail hedeflerini uygun silahlarla vuran Hizbullah, Ramiya'da toplanan bir İsrail askeri birliğini vurdu.

Hizbullah akşam saatlerinde ise Zarit Kışlası ile Birkat Rişa arasındaki İsrail mevzilerini uygun silahlarla vurdu.

Irak

Irak İslami Direnişi de Suriye'deki Amerikan işgali altında bulunan Harab el-Cir  askeri üssünü füzelerle vurdu.

YDH

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

01-05-2024 - FİLİSTİN

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

30-04-2024 - FİLİSTİN