Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (25 Aralık)

Batı Şeria'da, İsrail güçlerinin Balata kampına yaptığı baskın sonrası bölgede Filistin Direnişi ile yoğun çatışmalar yaşandı.

FİLİSTİN - 25-12-2023 20:34

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (25 Aralık)

Hizbullah'ın işgal altındaki Kuzey Filistin'de İsrail hedeflerine yönelik operasyonları devam ediyor. İsrail'in Güney Lübnan'da köyleri ve sivilleri hedef almasına tepki olarak Hizbullah da bölgede binaları vurmaya başladı.

Irak İslami Direnişi, Suriye kırsalındaki Yeşil Köy’de bulunan bir ABD işgal üssünü kamikaze insansız hava araçlarıyla vurdu.

Ayrıca Kuzey Irak'taki Amerikan askeri üssü el-Harir de Irak'taki İslami Direniş tarafından vuruldu.

 Batı Şeria'da Balata Kampına baskın düzenleyen İsrail güçleri, Direniş savaşçıları tarafından çeşitli patlayıcılarla vuruldu.  Bölgeye destek için, Tulkarem Tugayı, Cenin Tugayı gibi gruplar da çatışma alanlarına intikal etti.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi’nin askeri kanadı olan Ulusal Direniş Tugayları’na bağlı Şehit Ömer el-Kasım Kuvvetleri, Bureyc kampının doğusunda İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi. Aynı zamanda kampı işgal eden İsrail ordusuna ait asker ve araçlarını patlayıcılarla hedef aldı.

Mücahid Tugayları ve Kudüs Tugayları, ortak operasyonla İsrail askerine keskin nişancı operasyonu düzenledi ve Cibaliya kampı çevresindeki bir grup İsrail askerini Sa'ir füzesi ile vurdu.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Cuhr ed-Diyk bölgesindeki İsrail askeri araç mevzilerini vurdu. Ayrıca Takaddum eksenindeki askeri birlikleri, Zelal Camii çevresindeki ve Erez mevkii civarındaki İsrail askerlerini ve araçlarını havan toplarıyla, Zeytun bölgesindeki ve Han Yunus'taki İsrail mevzilerini ise füzelerle vurdu.

Gazze'nin çeşitli eksenlerinde İsrail güçleriyle yakın mesafeden çatışmalara giren Kudüs Tugayları, bir Merkava tankı ve iki askeri aracı imha etti

Hamas'ın askeri kanadı olan Şehit İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail ordusuna ait bir zırhlı personel taşıyıcıyı imha etti.

Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin kuzey ve doğusundaki iki İsrail askerini ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu. Ayrıca Han Yunus şehrinin doğusuna giren İsrail kuvvetlerinin toplanmalarını ağır kalibreli havan toplarıyla imha etti.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, İsrail'e yönelik 4 operasyon gerçekleştirdi.

Hizbullah, Mitat Kışlası, Beyt Hilel askeri üssünü ve Birkat Rişa bölgesindeki İsrail askerlerini uygun silahlarla vurdu.

İsrail'in Güney Lübnan'da köyleri ve sivilleri vurmasına tepki olarak Hizbullah, Miskav Am yerleşimindeki binaları füzelerle vurdu.

YDH

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

01-05-2024 - FİLİSTİN

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

30-04-2024 - FİLİSTİN